Akademikerförbundet SSR

Akademikerförbundet SSR erbjuder god support, direktrådgivning samt generösa och väldigt förmånliga försäkringar för sina medlemmar. Som ny medlem får du tillgång till kostnadsfri livförsäkring och olycksfallsförsäkring i tre månader. Studenter får även en studentlivförsäkring. Utöver detta finns tilläggsförsäkringar för den som har bil, barn eller är gravid.

Akademikerförbundet SSR:s ombudsmän och chefsförhandlare svarar på alla frågor oavsett om det gäller att förhandla fram kollektivavtal, få hjälp med karriärstöd, lära dig mer om lönestatistik eller erhålla lönerådgivning. Förbundet står till tjänst för såväl arbetstagare som egenföretagare.

Överlag kan sägas att Akademikerförbundet SSR erbjuder en gedigen försäkring till sina medlemmar. Tack vare förbundets breda kompetens samt den professionella och personliga kontakten kan en medlem hos Akademikerförbundet SSR känna sig helt trygg i sitt val av fackförbund.

Kort info om Akademikerförbundet SSR

Medlemsavgift

80-250 kr/mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Medlemmar

72000 st

Centralorganisation

SACO

Förmåner
Inkomstförsäkring
Försäkringar
Rådgivning
Kundtjänst

Totalbetyg

4.7 av 5
5.0/5

Förmånerna hos Akademikerförbundet SSR är generösa. Förutom att du får hjälp att förhandla fram ett kollektivavtal, professionella råd och stöd samt kompetenta lokala fackliga företrädare kan du teckna flera förmånliga försäkringar. Förbundet erbjuder dessutom karriärstöd där du får hjälp med att söka jobb om du är arbetslös eller är ute efter ett nytt jobb.

Som medlem kan du även ta en titt på förbundets lönestatistik och Saco Lönesök, och på så sätt jämföra löner. Dessutom får du den trevliga förmånen att du kan hyra de fritidshus och lägenheter som förbundet äger i Frankrike, Spanien och i Jämtlandsfjällen samt en rad andra förmånliga erbjudanden som rör bland annat kultur, banklån, försäkringar och pensionssparande.

Förmåner som ingår i Akademikerförbundet SSRs medlemsskap

 • Bolån
 • Medlemslån
 • Medlemsrabatter
 • Medlemstidning
4.5/5

När du blir medlem i Akademikerförbundet SSR får du en kostnadsfri inkomstförsäkring som förbundet har tagit fram tillsammans med Folksam. Inkomstförsäkringen skyddar dig i totalt 140 dagar om du skulle bli arbetslös. Du kan dessutom teckna en tilläggsförsäkring som ger dig skydd i ytterligare 160 dagar – totalt får du då skydd i 300 dagar.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet, men du måste själv ansöka om medlemskap i a-kassan, som bara kostar 110 kronor i månaden. Med inkomstförsäkringen skyddas dina inkomster upp till 100 000 kronor och du får omkring 80 % av din månadslön.

Grundförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod
100 000 kr/mån Max lön att försäkra 140 dagar Max ersättningsperiod

Med tilläggsförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod Extrakostnad
100 000 kr/mån Max lön att försäkra 300 dagar Max ersättningsperiod 35-218 kr/mån Extrakostnad
Läs mer om inkomstförsäkringen
5.0/5

Nya yrkesverksamma medlemmar hos Akademikerförbundet SSR får fyra kostnadsfria försäkringar i tre månader; olycksfallsförsäkring, livförsäkring, sjukförsäkring och trygghetskapitalförsäkring. Du behöver inte fylla i någon hälsodeklaration och kan även försäkra din partner till samma villkor. Dessa får du sedan välja om du vill behålla eller inte. Är du student och under 45 år är ingår en olycksfallsförsäkring och tillgång till Samtalsstödet Tusen frågor - Ett nummer. Den gäller dygnet runt.

Som student får du även en studentlivförsäkring kostnadsfritt. Förbundet erbjuder även ett flertal andra prisvärda försäkringar genom Akademikerförsäkring, bland annat bil-, barn- och gravidförsäkring. Akademikerförsäkring är en oberoende försäkringsförmedlare, som ägs av flera Sacoförbund, varav Akademikerförbundet SSR självklart är ett av dem.

Försäkringar som ingår i Akademikerförbundet SSRs medlemsskap

-

Försäkringar med rabatterat pris

 • Barnförsäkring
 • Grupplivförsäkring
 • Hemförsäkring
 • Livförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring
4.5/5

Supporten hos Akademikerförbundet är god. Du når rådgivningstjänsten alla vardagar året runt och de har specialister som fokuserar på olika frågor. Oavsett om du är arbetstagare och behöver hjälp med arbetsrättsliga frågor, såsom lönerådgivning, eller egenföretagare i behov av hjälp med försäkringslösningar finns det alltid någon som kan hjälpa dig.

De ombudsmän och chefsförhandlare som arbetar hos förbundet erbjuder dig professionell och personlig direktrådgivning, vilket gör att du kan känna dig både trygg och sedd när du har frågor.

Rådgivning som ingår i Akademikerförbundet SSRs medlemsskap

 • Juridiskt stöd
 • Karriärstjänster
 • Pensionsrådgivning
 • Personlig rådgivning
4.5/5

Akademikerförbundet har ombudsmän som är specialiserade på att hjälpa vanliga medlemmar, chefsmedlemmar och egenföretagare. När du tar kontakt med rådgivningstjänsten får du med andra ord direktkontakt med en ombudsman som är insatt i just de frågor du behöver hjälp med.

Ombudsmännen har stor kompetens och går att nås både via telefon och e-post. Öppettiderna är goda, du når rådgivarna mellan 08.00 och 17.00 under vardagar.

Akademikerförbundet SSR är ett fackförbund för dig som är akademiker och som har studerat, eller fortfarande studerar, en samhällsvetenskaplig utbildning. Utbildningen ska motsvara minst 180 högskolepoäng (tre år) inom dessa samhällsvetenskapliga områden: beteendevetenskap, ekonomi, folkhälsovetenskap, personalvetenskap, samhällsvetenskap eller socialt arbete. Du bör också arbeta inom:

Om Akademikerförbundet SSR

Akademikerförbundet SSR är fackförbundet för dig som är beteendevetare, ekonom, folkhälsovetare, personalvetare, socionom eller samhällsvetare. Fackförbundet finns alltid redo att hjälpa dig när du har problem på din arbetsplats.

Akademikerförbundet SSR startades redan 1958 på grund av missnöje med löner och den fackliga bevakningen av socionomernas yrkesfrågor. I takt med att välfärdssamhället utvecklades och den offentliga sektorn expanderade växte sig Akademikerförbundet SSR större och starkare.

Idag har Akademikerförbundet SSR över 72 000 medlemmar, och nästan en tredjedel av medlemskåren har någon gång tagit på sig ett förtroendeuppdrag inom fackförbundet. Alla medlemmar är akademiker som vill ha ett samhälle som värdesätter akademikerns kunskaper.

Akademikerförbundet SSR har på mindre än fem decennier blivit en av de mest inflytelserika aktörerna på arbetsmarknaden. Akademikerförbundet SSR vill att det ska vara roligt, utvecklande och möjligt att arbeta fackligt, vilket syns på den stora andelen engagerade medlemmar.

Fackförbundet skapar mötesplatser för såväl facklig som yrkesmässig utveckling och dess vision är ett samhälle och ett arbetsliv som tar vara på, utvecklar och värderar akademisk kompetens. Eftersom fackförbundet har många års erfarenhet av fackliga frågor kan du vara säker på att alltid få det stöd du behöver, när du behöver det. Att ha ett stadigt och kompetent fackförbund i ryggen är en trygghet.

Varför bör jag gå med i Akademikerförbundet SSR?

Du bör gå med i Akademikerförbundet SSR så att du kan känna dig trygg på arbetsmarknaden och få större möjlighet att göra din röst hörd. Att gå med i Akademikerförbundet SSR kostar olika, beroende på om du är halv- eller heltidsanställd, pensionär eller egenföretagare. Som medlem får du många förmåner som försäkringar, hjälp med jobbansökningar, förhandlingar om kollektivavtal och mycket mer.

I arbetslivet uppstår det många situationer då det är bra att få råd och hjälp från ett fackförbund som är insatt i de frågor det gäller. Akademikerförbundet vet vilka lagar och regler som gäller för din arbetsplats och ser även till att förhandla och lösa problem som kan uppstå för att du ska få en rättvis arbetsmiljö.

Gå till Akademikerförbundet SSR

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Akademikerförbundet SSR

Akademikerförbundet SSR har inga omdömen ännu