BARO

0.9
 • Fackförbundet för bussarbetare
 • Få stöd i arbetsrättsliga frågor
 • Förhandlar om kollektivavtal i bussbranschen
Vem kan bli medlem i BARO?

Hos Baro kan du bli medlem om du jobbar som bland annat bussförare, mekaniker, rangerare och servicevärd. Baro har även öppet för stödmedlemmar, som inte nödvändigtvis behöver arbeta inom bussbranschen. En stödmedlem får framföra synpunkter och medverka på organisationens möten, men har till skillnad från ordinarie medlemmar inte rösträtt.

GÅ TILL BARO

Bussarbetarnas Riksorganisation, eller Baro som det förkortas, erbjuder ännu inga förmåner, rabatter eller rådgivning. De arbetar i stället huvudsakligen med fackliga frågor, det vill säga att förbättra bussarbetares arbetsförhållanden, löner och andra villkor. Baro är ett litet och relativt nytt förbund, och förhoppningsvis kan vi i framtiden få se fler erbjudanden för medlemmarna.

Varför ska jag gå med i Baro?

Om dina rättigheter i arbetet hamnar i kläm är det skönt att inte stå ensam, särskilt om tvisten skulle gå vidare till domstol. Som medlem i Baro har du ett fackförbund i ryggen som har koll på bussarbetares bransch och kan hjälpa dig igenom hela processen, mot en bättre situation på jobbet.

Fördelar
 • Fokuserar på bussarbetares bransch
 • Driver fackliga ärenden
Nackdelar
 • Erbjuder inte några medlemsförmåner
 • Inga försäkringar ingår
GÅ TILL BARO

I dagsläget ingår inga förmåner när du blir medlem hos Baro. Det är det fackliga stödet för specifikt bussbranschen som du får ta del av när du går med.

Exempel på förmåner som ingår
  -
Exempel på rabatter som erbjuds
  -

Baro erbjuder ingen inkomstförsäkring. De är inte heller anslutna till någon särskild a-kassa, utan som medlem kan du själv välja vilken a-kassa du vill gå med i för att få stöd om du blir arbetslös.

Det finns inga övriga försäkringar som ingår i Baros medlemskap.

Försäkringar som ingår
  -
Försäkringar med rabatterat pris
  -

Baro går in och hjälper till om du hamnar i en tvist relaterat till ditt arbete. Det kan till exempel handla om att du blir orättvist behandlad eller om arbetsgivaren inte tar hänsyn till dina rättigheter. Skulle det handla om en allvarlig tvist kan Baro hjälpa dig att driva ärendet ända till Arbetsdomstolen.

På övriga områden erbjuder Baro inte någon rådgivning till sina medlemmar.

Exempel på rådgivning som ingår
 • Fackligt stöd

Baro har inga särskilda erbjudanden till dig som studerar till bussförare, eller något annat yrke relaterat till branschen.

Exempel på erbjudanden som ingår
  -

Du kan komma i kontakt med Baro på flera olika sätt. Du kan ringa, skicka e-post eller använda kontaktformuläret på förbundets hemsida. På hemsidan hittar du även e-postadresser direkt till medlemsregistret, ordförande och kassör för förbundet. Baro är också aktiva på Facebook, där du kan följa deras arbete.

Kontaktvägar
Chat
E-post
Facebook
Telefon

Om Baro

Bussarbetarnas Riksorganisation är en relativt ny fackförening och riktar sig till dem som arbetar inom bussbranschen. Förbundet styrs av medlemmarnas intressen och har ingen koppling till något politiskt parti. En viktig del av förbundets arbete är att teckna kollektivavtal med arbetsgivare inom bussbranschen.

Baros organisation består av regioner, som i sin tur är uppdelade i klubbar. Klubbar arbetar självständigt men i samarbete med den övergripande organisationen. Var och en av klubbarna har ett ombud och en representant i Baros regionstyrelse, för att enskilda medlemmar ska kunna få god insyn i förbundet som helhet.

Mer information

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ett omdöme

Omdömen om BARO

BARO har inga omdömen ännu