BARO

BARO är det relativt nya fackförbundet för de som arbetar inom bussbranschen. Här är det medlemmarna själva som styr hela verksamheten och tillsammans driver de fram viktiga, fackliga frågor. Eftersom förbundet är så pass nytt tillhandahåller de ännu inga förmåner såsom rådgivning, rabatter eller juridisk hjälp. Det de istället huvudsakligen satsar på är att förbättra arbetsförhållanden, löner och andra villkor.

Vad gäller support för medlemmarna ligger dock fackförbundet i framkant. Medlemmar kan såväl skicka brev, som ringa, maila eller använda sig av kontaktformuläret på hemsidan. Dessutom finns förbundet på Facebook och medlemmarna kan där öppet diskutera sinsemellan eller ställa frågor till ledningen. Förhoppningsvis kan vi i framtiden vänta oss mer rådgivning och stöd, förmåner samt sak- och personförsäkringar för medlemmarna.

Kort info om BARO

Medlemsavgift

50-270 kr/mån

Inkomstförsäkring

Ingår ej

Medlemmar

200 st

Centralorganisation

Ingen

Förmåner
Inkomstförsäkring
Försäkringar
Rådgivning
Kundtjänst

Totalbetyg

0.8 av 5
0.0/5
BARO erbjuder inga förmåner och får därför betyget 0.

Förmåner som ingår i BAROs medlemsskap

  • Bolån
  • Medlemslån
  • Medlemsrabatter
  • Medlemstidning
0.0/5
BARO erbjuder inga förmåner och får därför betyget 0.
0.0/5
BARO erbjuder inga förmåner och får därför betyget 0.

Försäkringar som ingår i BAROs medlemsskap

-

Försäkringar med rabatterat pris

-
0.0/5
BARO erbjuder inga förmåner och får därför betyget 0.

Rådgivning som ingår i BAROs medlemsskap

  • Juridiskt stöd
  • Karriärstjänster
  • Pensionsrådgivning
  • Personlig rådgivning
4.0/5

När det gäller support är BARO ett föredöme. Du kan fortfarande använda dig av det gammalmodiga sättet och skriva brev till dem, men de har även anpassat sig efter dagens teknologi. Förutom att du kan ringa dem eller skicka e-post har de även ett kontaktformulär som du kan fylla i direkt på deras hemsida. Detta kan fylla i om du vill att de ska kontakta dig.

Dessutom har de en Facebook-sida med alla uppgifter du kan tänkas behöva samt uppdaterad information om viktiga saker att veta. En Facebook-sida är bra eftersom medlemmarna öppet kan ge kommentarer och ställa frågor som andra medlemmar kan ta del av.

Hos BARO kan du bli medlem om du jobbar som bland annat bussförare, mekaniker och servicevärd. BARO har även öppet för stödmedlemmar som inte behöver vara verksamma inom bussbranschen. 

När du ingår ett stödmedlemskap hos BARO får du både framföra dina synpunkter och medverka på organisationens möten. Skillnaden på en ordinarie medlem och en stödmedlem hos BARO är att ordinarie medlemmar har rösträtt samt betalar en högre medlemsavgift baserad på inkomst. 

Om BARO – bussarbetarnas riksorganisation

BARO, bussarbetarnas riksorganisation är fackförbundet för dig som arbetar som busschaufför, servicevärd, mekaniker eller något annat yrke inom bussbranschen. För BARO är det medlemmarna som är fackförbundet och det är även medlemmarna som har avgörandet för såväl organisationen som de fackliga frågorna. Medlemmarna i BARO är personer som är eller har varit verksamma inom bussbranschen och de har därför kunskaper om arbetsförhållanden, löner och andra villkor inom bussbranschen.

BARO kan hjälpa dig som arbetar inom bussbranschen om du skulle vara missnöjd med din arbetsplats. En av BAROs viktigaste grundvärderingar är medlemmarnas självständighet, delaktighet och engagemang på de lokala arbetsställena.

BARO är ett relativt nytt fackförbund, grundat av bussarbetare som ville förändra de dåliga förhållanden inom bussbranschen. Korttidsanställningar är vanligt inom bussbranschen, en sorts anställning som gör att fler och fler arbetare upplever en ökad otrygghet i arbetet, vilket i sin tur resulterar i högre sjukfrrånvaro. Bussbranschen kräver hög säkerhet för att arbetarna tillsammans med kunderna/resenärerna ska kunna känna sig trygga.

Eftersom BARO är ett relativt nytt fackförbund erbjuder de ännu inte förmåner som medlemsrabatter, juridisk hjälp och rådgivning. Däremot kan de hjälpa dig med fackliga frågor och du kan vara säker på att fackförbundet ständigt arbetar för att du som arbetstagare ska få bättre villkor.  

Varför bör jag gå med i BARO?

Genom att vara medlem i BARO riksförbund får du hjälp att bedriva fackliga frågor och dessutom chansen att påverka din och många andra inom bussarbetarnas bransch till det bättre. BARO, till skillnad från många andra fackförbund, styrs helt och hållet av medlemmarna själva. Detta har många fördelar eftersom du som medlem enklare kan driva fram frågor du tycker är viktiga. BARO är ett stöd för dig som arbetstagare inom bussbranschen och tillsammans med de andra medlemmarna kan du förbättra dina och flera andras arbetsförhållanden.

Gå till BARO

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om BARO

BARO har inga omdömen ännu