Brandmännens Riksförbund

1.7
Vem kan bli medlem i Brandmännens Riksförbund?

Hos Brandmännens riksförbund kan alla som jobbar inom räddningstjänsten bli medlemmar. Räddningstjänsten omfattar bland andra Sverige brandmän, brandbefäl och flygplatsbrandmän. Organisationen erbjuder även medlemskap för de som studerar till brandman samt pensionerade brandmän. 

Avgift: 95–350 kr/mån
Gå till Brandmännens Riksförbund

Brandmännens fackförbund vänder sig till de som jobbar som brandmän, brandbefäl, brandpersonal eller inom övrig räddningstjänst. Förbundet har funnits sedan 1945 och har sedan dess arbetat för att bistå sina medlemmar med lösningar på arbetsrelaterade problem såsom löneförhandlingar, diskriminering eller konflikt. De strävar efter rättvisa arbetsförhållanden och bra villkor inom alla områden av branschen.

Tyvärr tillhandahåller förbundet varken person- och sakförsäkringar eller specifik rådgivning och stöd. Däremot erbjuder de vissa förmåner för sina medlemmar såsom rabatter på el och hotell. Som medlem har du även tillgång till god support via kontaktformuläret på hemsidan, telefon eller e-post, samt uppdateringar genom Facebook och Twitter.

Fördelar
 • Ca 70 % av Sveriges brandmän är medlemmar
 • Stor erfarenhet och av yrket
 • Förmånliga rabatter för medlemmar
Nackdelar
 • Erbjuder ingen inkomstförsäkring
 • Erbjuder ingen rådgivning
Gå till Brandmännens Riksförbund

Brandmännens Riksförbund erbjuder olika rabatter till sina medlemmar. Exempelvis har de tecknat ett avtal med Elverket Vallentuna AB som ger 0,5 öre på deras redan låga priser. Som medlem kan du också få lägre priser hos Nordic Choice Hotels samt billigare linser hos Netlens. Däremot erbjuder inte Brandmännens Riksförbund en del av de vanliga erbjudanden som många andra fackförbund gör. Det betyder bland annat att de inte har några förmånliga erbjudanden när det kommer till bolån och medlemslån. 

Exempel på förmåner som ingår
  -
Exempel på rabatter som erbjuds
  -
Brandmännens Riksförbund erbjuder ingen inkomstförsäkring.
Brandmännens Riksförbund erbjuder inga försäkringar.
Försäkringar som ingår
  -
Försäkringar med rabatterat pris
  -
Brandmännens Riksförbund erbjuder ingen rådgivning.
Exempel på rådgivning som ingår
  -

Brandmännens Riksförbund är riktigt bra när det gäller support och deras medlemmar kan välja mellan många olika sätt att kontakta dem på när de behöver hjälp. Du kan antingen fylla i ett kontaktformulär direkt på hemsidan och låta förbundet kontakta dig, ringa dem eller skicka e-post. Som om inte det vore nog har de även Facebook samt Twitter där du som medlem får ta del av aktuella händelser. Där kan de även ge snabba svar på frågor du kan tänkas ha.

Kontaktvägar
Chat
E-post
Facebook
Telefon

Om Brandmännens Riksförbund

Brandmännens Rikförbund är fackförbundet för dig som arbetar som brandman, brandbefäl, brandpersonal eller om du helt enkelt arbetar inom räddningstjänsten. Att bli medlem hos Brandmännens Riksförbund innebär att du kan få stöd när du behöver det. Brandmännens Riksförbund bildades redan 1945 och idag har fackförbundet cirka 9 000 medlemmar (av de 14 000 personer som arbetar som brandmän i Sverige).

Att arbeta inom brandbranschen medför risker och påfrestningar samtidigt som det ställs höga fysiska krav. Fackförbundet finns till för att hjälpa dig och alla andra som arbetar inom brandbranschen att få bra villkor, rättvisa arbetsförhållanden och svar på alla frågor.

Brandmännens Riksförbund håller ständigt på att utveckla och förbättra villkoren för dig som arbetar inom denna sektor. Alla som arbetar för Brandmännens Riksförbund är själv aktiva brandmän. Detta innebär att personalen på fackförbundet har stor erfarenhet av yrket och vet vilka problem om ofta uppstår.

För Brandmännens Riksförbund står medlemmarna och yrket i fokus med låga medlemsavgifter och låga kostnader för fackförbundet. Fackförbundet diskuterar och jobbar med löneutveckling, förbättring av säkerheten för dig som arbetar inom räddningstjänst och med andra fackliga frågor.

Varför ska jag gå med i Brandmännens Riksförbund?

Som arbetare inom brandbranschen kommer du förmodligen att stöta på problem som du själv inte kan hantera eller lösa. Genom att vara medlem i Brandmännens Riksförbund får du alltid hjälp att lösa problemen på arbetsplatsen, oavsett om det handlar om löneförhandlingar, diskriminering eller en konflikt. Brandmännens Riksförbund har full förhandlingsrätt och fackförbundet är även det största i Sverige för sin bransch.

Utöver förbättring av förhållanden på din arbetsplats kan medlemskapet även förbättra yrket på ett större plan. Genom att vara medlem i Brandmännens Riksförbund stärker du fackrörelsen och ger arbetstagarna mer makt på arbetsmarknaden.

Mer information

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Brandmännens Riksförbund

Brandmännens Riksförbund har inga omdömen ännu