Civilekonomerna

Civilekonomerna är fackförbundet för de som arbetar inom bank, ekonomi eller försäkring. Med sina över 40 000 medlemmar syftar förbundet till att motverka diskriminering på arbetsplatsen, förhandla fram rättvisa löner samt erbjuda karriärcoachning. Civilekonomerna erbjuder god rådgivning, såsom mentorsprogram, hjälp med CV, samt stöd för psykiskt välmående.

Alla nya medlemmar får ett välkomstpaket med tre månaders kostnadsfri olycksfallsförsäkring, livförsäkring och sjukförsäkring, och förbundet uppmuntrar befintliga medlemmar att ingå i så kallade gruppförsäkringar. Det blir ett mycket billigare alternativ än om dessa försäkringar tecknas individuellt.

Förmånerna och rabatterna är många såsom bolån, fördelaktiga juridiska avtal, kostnadsfria kurser och utbildningar samt en gratis medlemstidning. Det erbjuds också en särskild inkomstförsäkring som täcker upp till 80 % av lönen i 120 dagar, om du även är med i AEA.

Kort info om Civilekonomerna

Medlemsavgift

153-301 kr/mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Medlemmar

40000 st

Centralorganisation

SACO

Förmåner
Inkomstförsäkring
Försäkringar
Rådgivning
Kundtjänst

Totalbetyg

4.5 av 5
5.0/5

Som medlem i Civilekonomerna kan du ta del av massor av bra förmåner och erbjudanden. Civilekonomerna erbjuder bland annat bolån med förmånlig ränta och en personlig rådgivare genom ett samarbete med Danske Bank. Du får även förmånligare bolån och medlemslån, rabatt på juridiska avtal, gratis sjukförsäkring med mera via SEB.Dessutom får du rabatt på försäkringar från If.

Medlemmar erbjuds också kostnadsfria kurser och utbildningstillfällen varje år. Dessutom får du tidskriften Civilekonomen i brevlådan 10 gånger per år, samt rabatt på bästsäljande karriärböcker av författaren Charlotte Hågård. 

 

Förmåner som ingår i Civilekonomernas medlemsskap

 • Bolån
 • Medlemslån
 • Medlemsrabatter
 • Medlemstidning
4.0/5

Inkomstförsäkringen som Civilekonomerna erbjuder sina medlemmar är mycket bra och ingår i medlemskapet. För att kunna ta del av ersättning från inkomstförsäkringen när du blir arbetslös måste du vara medlem i Akademikernas a-kassa (AEA), vilket kostar 100 kronor i månaden. Civilekonomernas inkomstförsäkring ingår alltså automatiskt, men du måste själv ansöka om att bli medlem i AEA.

Inkomstförsäkringen ger dig extra stöd utöver vanlig a-kassa när du blir arbetslös. Vanlig a-kassa ersätter för lön upp till 25 025 kronor i månaden. Med inkomstförsäkringen får du 80 % av din lön upp till 80 000 kronor i månaden i högst 120 dagar. Du kan ansöka om en tilläggsförsäkring som förlänger tiden med 180 dagar (totalt 300 dagar). Tilläggsförsäkringen ger dig 70 % av lönen under de sista 100 dagarna.

Grundförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod
80 000 kr/mån Max lön att försäkra 120 dagar Max ersättningsperiod

Med tilläggsförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod Extrakostnad
80 000 kr/mån Max lön att försäkra 300 dagar Max ersättningsperiod 35-218 kr/mån Extrakostnad
Läs mer om inkomstförsäkringen
4.5/5

Civilekonomerna erbjuder sina medlemmar möjligheten att gå med i gruppförsäkringar som tagits fram tillsammans med försäkringsbolaget If. En av fördelarna med gruppförsäkringar är att de är billigare än individuellt tecknade försäkringar eftersom det är flera personer som är med och delar på risken. Försäkringar som du kan välja mellan är livförsäkring, trygghetskapitalsförsäkring, sjukförsäkring, olycksfallsförsäkring, kritisk sjukdomsförsäkring, barnförsäkring, sjuk- och olycksfallsförsäkring och sjukvårdsförsäkring. 

Nya medlemmar får även ett välkomstpaket. I paketet ingår en livförsäkring, olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring och en kritisk sjukdomsförsäkring kostnadsfritt i tre månader.

Försäkringar som ingår i Civilekonomernas medlemsskap

-

Försäkringar med rabatterat pris

 • Barnförsäkring
 • Hemförsäkring
 • Livförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring
 • Sjukvårdsförsäkring
4.0/5

Hos Civilekonomerna får du råd och stöd i de flesta olika frågor som gäller arbetsliv och pension. På hemsidan får du bland annat hjälp med att söka jobb och att skriva ett CV i Civilekonomernas karriärskola. För chefsmedlemmar och medlemmar med eget företag erbjuds speciell rådgivning. Medlemmar erbjuds även ett tvåårigt mentorprogram, som syftar till att ge vägvisning och inspiration för en bättre karriär. I mentorprogrammet ingår gruppträffar med en mentor, som fungerar som gruppledare och rådgivare.

Karriärcoachning är en annan typ av stöd som du kan få som medlem i Civilekonomerna. Programmet består av tre träffar med en karriärcoach och är utvecklat i samarbete med CoachHuset i Skandinavien AB. Civilekonomerna jobbar även aktivt med jämställdhetsfrågor samt för psykiskt välmående i arbetslivet.

Rådgivning som ingår i Civilekonomernas medlemsskap

 • Juridiskt stöd
 • Karriärstjänster
 • Pensionsrådgivning
 • Personlig rådgivning
5.0/5

Civilekonomerna har en mycket bra support. Vid frågor om lön, arbetsrätt och avtal kan du kontakta medlemsjouren antingen genom att ringa eller genom att skicka ett mejl. Det finns även en medlemsservice som svarar på övriga frågor, samt en etikjour. Växeln är öppen mellan 08:30 och 16:30 från måndag till torsdag och mellan 08:30 och 15:45 på fredagar. Under sommarmånaderna stänger den 15:45 från måndag till torsdag och 15:15 på fredagar. Kansliet håller lunchpaus från 11:30 till 12:30.

För att bli medlem hos Civilekonomerna krävs det att du har en examen inom ekonomi om lägst 180 högskolepoäng, där minst 90 högskolepoäng utgörs av ett ekonomiskt huvudområde. Som student är medlemskapet gratis och du ska ha som mål att leva upp till de ordinarie kvalifikationerna. 

Om Civilekonomernas fackförbund

Civilekonomerna är fackförbundet för dig som arbetar som civilekonom, ekonomiansvarig eller på något annat sätt inom ekonomi, bank eller försäkring. Fackförbundet har över 40 000 medlemmar, varav 12 000 är studerande. Att vara medlem i Civilekonomernas fackförbund innebär att du alltid kan få stöd och hjälp när du behöver det. Viktiga områden som fackförbundet arbetar med är löneförhandlingar, karriärcoachning och att motverka diskriminering.

Civilekonomerna fokuserar på individens behov vilket är ett föredöme i deras roll som fackförbund och intresseorganisation. Som fackförbund arbetar Civilekonomerna för att medlemmarna ska få bra villkor i sitt arbetsliv och som intresseorganisation för att medlemmarna ska utvecklas i sina karriärer. De främjar ett rikt arbetsliv och goda anställningsförhållanden. På arbetsplatser där Civilekonomerna har medlemmar finns en akademikerförening som arbetar aktivt för att medlemmarna ska kunna göra karriär med bibehållen balans i livet.

Varför ska jag gå med i Civilekonomerna?

Att arbeta inom ekonomi, bank eller försäkring kan innebära att du stöter på problem som du själv inte kan hantera eller lösa samt att du kan behöva stöd för att kunna utvecklas i din karriär. Genom att vara medlem får du både möjlighet att förbättra villkoren på din arbetsplats, chans att utvecklas inom ditt arbete samt bidrar till att förbättra yrket i allmänhet.

Eftersom Civilekonomerna har stor kunskap om alla fackliga frågor som rör just din bransch kan du känna dig trygg om det skulle uppstå en situation som du själv inte kan hantera.

Gå till Civilekonomerna

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Civilekonomerna

SÄMSTA fackförbundet, lurar dig på en jäkla massa pengar, när du vill säga upp det påstår kundtjänsten att du LJUGER om att inte ha fått uppsägningsbrevet. Gå aldrig med, sök er hellre till nått större fackförbund där det finns bättre struktur, hårdare krav och ordning på deras medarbetare.
av Lucine