Försvarsförbundet

2.8
 • 4 000 medlemmar inom försvaret
 • Förmånliga försäkringar och erbjudanden
 • Bli medlem gratis i tre månader
Vem kan bli medlem i Försvarsförbundet?

Du kan gå med i Försvarsförbundet om du arbetar inom försvaret eller myndigheter som jobbar nära försvaret. Vilken utbildning eller befattning du har spelar ingen roll. Försvarsmakten, Försvarshögskolan och Fortifikationsverket är exempel på arbetsplatser som medlemmar jobbar på. 

GÅ TILL Försvarsförbundet

Du som jobbar inom försvaret får mängder av rabatter när du går med i Försvarsförbundet, och du kan teckna flera olika försäkringar till medlemspris. Någon inkomstförsäkring ingår inte, men detta täcks upp av det omställningsavtal som gäller för statligt anställda. Å andra sidan finns vissa krav på anställning för att du ska omfattas av omställningsavtalet.

Genom din lokala förening kan du få råd och stöd om någon tvist uppstår på arbetsplatsen. Däremot erbjuder Försvarsförbundet ingen annan rådgivning än det grundläggande fackliga stödet. Det finns möjlighet för dig att själv utveckla din fackliga kompetens och engagera dig i förbundets arbete.

Varför ska jag gå med i Försvarsförbundet?

Försvarsförbundet kan påverka mer ju fler som är med i förbundet. Därför bidrar du till bättre arbetsvillkor inom försvaret genom att gå med i förbundet. Dessutom får du ta del av alla de förmåner som Försvarsförbundet erbjuder.

Fördelar
 • Många rabatter och förmåner
 • Erbjuder medlemsförsäkringar
Nackdelar
 • Begränsad rådgivning
GÅ TILL Försvarsförbundet

Försvarsförbundet erbjuder dig förmånliga medlemslån hos Danske Bank, Nordea och SEB. Hos Danske Bank och SEB kan du dessutom teckna bolån med låga räntor. Medlemstidningen Försvarbart ingår också i medlemskapet.

Medlemmar får rabatt på Elite Hotels, Nordic Choice Hotels och Örlogshotellet i Stockholm. Du kan också boka lägenhet på semesteranläggningen Riva del Sole i Italien till rabatterat pris. Du får också lägre pris på resor med SJ, på utvalda kryssningar och på träning hos Actic.

Som medlem i Försvarsförbundet får du rabatt på kurser och studiecirklar hos Sensus. Har du gått en vidareutbildning kan du söka studiestipendium hos förbundet. Du kan även delta i Försvarsförbundets fackliga utbildningar, som du sedan kan komplettera med påbyggnadskurser hos TCO:s fackliga akademi.

Exempel på förmåner som ingår
 • Förmånliga bolån och medlemslån
 • Medlemstidning
Exempel på rabatter som erbjuds
 • Reserabatter
 • Utbildningsrabatt
 • Träningsrabatt
Läs mer om förmånerna

Försvarsförbundet har ingen inkomstförsäkring för sina medlemmar. Däremot omfattas du som statligt anställd av omställningsavtalet. Det ger dig liknande ersättning som en inkomstförsäkring om du blir arbetslös, det vill säga upp till 80 procent av din tidigare lön.

För att kunna få ersättning genom omställningsavtalet behöver du ha jobbat minst ett år som tillsvidareanställd inom staten, eller ha haft en sammanhängande anställning i minst två år.

När du går med i Försvarsförbundet får du två försäkringar utan kostnad i tre månader. Det gäller en olycksförsäkring och en sjuk- och efterlevandeförsäkring. Efter att tre månader har gått får du själv välja om du vill fortsätta ha försäkringarna eller inte.

Det finns en del av sjuk- och efterlevandeförsäkringen som gäller vid arbete i krigszoner. Den delen kan du aktivera genom att kontakta Försvarsförbundets medlemsregister.

Du ansluts automatiskt till en hemförsäkring när du går med i förbundet, om du inte tackar nej till detta. Du kan även teckna försäkringar för din sambo och dina barn, seniorförsäkringar och en juristförsäkring. I juristförsäkringen ingår rådgivning och rättsskydd i juridiska ärenden, hjälp vid ID-stöd och rådgivning om mående och hälsa.

Försäkringar som ingår
 • Sjuk- och efterlevandeförsäkring*
 • Olycksförsäkring*
Försäkringar med rabatterat pris
 • Hemförsäkring**
 • Juristförsäkring
 • Olycksförsäkring för sambo
 • Sjuk- och efterlevandeförsäkring för sambo
 • Barnförsäkring
 • Seniorförsäkringar
*Ingår de första tre månaderna **Du ansluts automatiskt om du inte tackar nej
Läs mer om övriga försäkringar

På Försvarsförbundets hemsida finns information att läsa om de flesta ämnena som gäller din anställning och dina arbetsvillkor. Om du inte hittar det du letar efter kan du kontakta den förening du tillhör för att få vidare råd. Det är föreningarna och förtroendevalda på arbetsplatsen som för dialoger med arbetsgivare i fackliga frågor.

Däremot framgår inte något annat stöd som du kan få av förbundet, till exempel om du letar efter ett nytt jobb eller har frågor om pensionen.

Exempel på rådgivning som ingår
 • Fackligt stöd

Försvarsförbundet riktar sig till yrkesverksamma inom försvaret och har därmed inga särskilda studenterbjudanden.

Exempel på erbjudanden som ingår
  -

Du kan nå försvarsförbundets kansli via telefon eller mejl på vardagar, inom normal kontorstid. Vill du nå den förening du tillhör kan du hitta deras kontaktuppgifter på förbundets hemsida. Du kan även följa Försvarsförbundet på Facebook, Twitter och Linkedin.

Kontaktvägar
Chat
E-post
Facebook
Telefon

Om Försvarsförbundet

Försvarsförbundet är ett partipolitiskt fristående förbund som bildades 1919. De är uppdelade på 23 olika föreningar som finns runt om i landet. Förbundet tillhör TCO, och har genom dem möjlighet att påverka fackliga frågor även i större sammanhang än för sina specifika yrkesgrupper.

Kompetensutveckling är en fråga som är i fokus för Försvarsförbundet. Även arbetsmiljö, anställningsvillkor och trygghet på arbetsplatsen är viktiga ämnen som de arbetar med.

Mer information

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ett omdöme

Omdömen om Försvarsförbundet

Försvarsförbundet har inga omdömen ännu