Fackförbund för studenter

Filtrera
Din profil
Populära val
45 fackförbund hittades
Rekommenderas
Omdöme Medlemmar Inkomstförsäkring Kostnad
Medlemmar 72 000 Inkomstförsäkring Ingår Månadsavgift 94–260 kr
Medlemmar 130 000 Inkomstförsäkring Ingår Månadsavgift 49–270 kr
Medlemmar 9 000 Inkomstförsäkring Ingår ej Månadsavgift 95–350 kr
Medlemmar 114 000 Inkomstförsäkring Ingår ej Månadsavgift 53–590 kr
Medlemmar 20 000 Inkomstförsäkring Ingår Månadsavgift 191–279 kr
Medlemmar 24 000 Inkomstförsäkring Ingår Månadsavgift 290–700 kr
Medlemmar 8 000 Inkomstförsäkring Ingår ej Månadsavgift 215–310 kr
Medlemmar 30 000 Inkomstförsäkring Ingår ej Månadsavgift 240–640 kr
Medlemmar 32 500 Inkomstförsäkring Ingår Månadsavgift 124–306 kr
Medlemmar 14 000 Inkomstförsäkring Ingår Månadsavgift 60–280 kr
Visa fler fackförbund (35 st)

Du kan gå med i ett fackförbund redan som student och få samma fördelar som arbetade medlemmar men till en mycket låg medlemsavgift. Vissa fackförbund ger ett särskilt studiestöd som hjälper dig finansiera din kurslitteratur och materialkostnader. Som studerande kanske du har ett extrajobb där du kan komma att behöva rådgivning vid olika situationer.

Genom att gå med i ett fackförbund kan du även få hjälp att skriva ditt CV eller råd inför din arbetsintervju. Flera fackförbund erbjuder dessutom vägledning under studietiden samt studiestöd i olika former för att du ska kunna ta dig igenom studietiden ekonomiskt.

Få extra studiestöd genom medlemskap i fackförbund

Om du som student är eller blir medlem i ett fackförbund kan du få extra studiestöd för att få ekonomin att gå runt. Som universitetsstudent uppkommer många olika utgifter som hyra, mat och kurslitteratur. Genom att vara medlem i ett fackförbund kan du bland annat få ersättning för kursmaterial och diverse förbrukningsvaror som är nödvändiga under studietiden. Hur mycket ersättning du kan få varierar beroende på vilket fackförbund du är eller blir medlem i.

De flesta fackförbund erbjuder även olika stipendier för exempelvis uppsatsskrivning inom ett visst ämne. För att ansöka om ersättning för kurslitteratur eller stipendie krävs det oftast att du varit medlem i fackförbundet en viss period. Då många fackförbund har en väldigt låg medlemsavgift för studenter tjänar du mycket på att bli medlem i ett fackförbund redan idag.

Tips! Som student kan du både få ersättning för kurslitteratur och ansöka om stipendier men du även spara pengar och uppleva mer under studietiden tack vare de förmåner du får som medlem i ett fackförbund.

Tryggare anställning vid extra- eller sommarjobb

Det är väldigt vanligt att finansiera sina studier med extra- eller sommarjobb och många studerande börjar arbeta redan under studietiden för att ta det första klivet ut i arbetslivet. Även om du arbetar deltid eller bara några enstaka timmar i månaden kan medlemskap i ett fackförbund vara väldigt viktigt.

Som medlem i ett fackförbund får du tillgång till rådgivning, juridisk hjälp, lönestatistik, avtal samt information om vilka krav du kan ställa på din arbetsgivare. Medlemskap i ett fackförbund är framförallt viktigt om du inte har en fast anställning.

Hjälpte den här sidan dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka