Fackförbund för studenter

Din profil

45 fackförbund hittades

Rekommenderas
Omdöme Medlemmar Inkomstförsäkring Kostnad
4.7/5 Omdöme
Medlemmar ca 72 000 Inkomstförsäkring Ingår Avgift 0 kr/mån
2.3/5 Omdöme
Medlemmar ca 9 000 Inkomstförsäkring Ingår ej Avgift kr/mån
3.4/5 Omdöme
Medlemmar ca 114 000 Inkomstförsäkring Ingår ej Avgift 0 kr/mån
4.5/5 Omdöme
Medlemmar ca 44 000 Inkomstförsäkring Ingår Avgift kr/mån
4.6/5 Omdöme
Medlemmar ca 20 000 Inkomstförsäkring Ingår Avgift 0 kr/mån
3.6/5 Omdöme
Medlemmar ca 24 000 Inkomstförsäkring Ingår Avgift 0 kr/mån
2.5/5 Omdöme
Medlemmar ca 30 000 Inkomstförsäkring Ingår ej Avgift 0 kr/mån
4.4/5 Omdöme
Medlemmar ca 32 500 Inkomstförsäkring Ingår Avgift 0 kr/mån
3.8/5 Omdöme
Medlemmar ca 14 000 Inkomstförsäkring Ingår Avgift 150-250 kr/mån
4.1/5 Omdöme
Medlemmar ca 12 000 Inkomstförsäkring Ingår Avgift 0 kr/mån

Du kan gå med i ett fackförbund redan som student och få samma fördelar som arbetade medlemmar men till en mycket låg medlemsavgift. Vissa fackförbund ger ett särskilt studiestöd som hjälper dig finansiera din kurslitteratur och materialkostnader. Som studerande kanske du har ett extrajobb där du kan komma att behöva rådgivning vid olika situationer.

Genom att gå med i ett fackförbund kan du även få hjälp att skriva ditt CV eller råd inför din arbetsintervju. Flera fackförbund erbjuder dessutom vägledning under studietiden samt studiestöd i olika former för att du ska kunna ta dig igenom studietiden ekonomiskt.

Få extra studiestöd genom medlemskap i fackförbund

Om du som student är eller blir medlem i ett fackförbund kan du få extra studiestöd för att få ekonomin att gå runt. Som universitetsstudent uppkommer många olika utgifter som hyra, mat och kurslitteratur. Genom att vara medlem i ett fackförbund kan du bland annat få ersättning för kursmaterial och diverse förbrukningsvaror som är nödvändiga under studietiden. Hur mycket ersättning du kan få varierar beroende på vilket fackförbund du är eller blir medlem i.

De flesta fackförbund erbjuder även olika stipendier för exempelvis uppsatsskrivning inom ett visst ämne. För att ansöka om ersättning för kurslitteratur eller stipendie krävs det oftast att du varit medlem i fackförbundet en viss period. Då många fackförbund har en väldigt låg medlemsavgift för studenter tjänar du mycket på att bli medlem i ett fackförbund redan idag.

Tips! Som student kan du både få ersättning för kurslitteratur och ansöka om stipendier men du även spara pengar och uppleva mer under studietiden tack vare de förmåner du får som medlem i ett fackförbund.

Tryggare anställning vid extra- eller sommarjobb

Det är väldigt vanligt att finansiera sina studier med extra- eller sommarjobb och många studerande börjar arbeta redan under studietiden för att ta det första klivet ut i arbetslivet. Även om du arbetar deltid eller bara några enstaka timmar i månaden kan medlemskap i ett fackförbund vara väldigt viktigt.

Som medlem i ett fackförbund får du tillgång till rådgivning, juridisk hjälp, lönestatistik, avtal samt information om vilka krav du kan ställa på din arbetsgivare. Medlemskap i ett fackförbund är framförallt viktigt om du inte har en fast anställning.

Hjälpte den här sidan dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka