Alla fackförbund i Sverige

Din profil
Rekommenderas
Omdöme Medlemmar Inkomstförsäkring Kostnad
4.7/5 Omdöme
ca 72 000 medlemmar Ingår inkomstförsäkring 80-250 kr/mån
4.5/5 Omdöme
ca 40 000 medlemmar Ingår inkomstförsäkring 153-301 kr/mån
4.6/5 Omdöme
ca 22 000 medlemmar Ingår inkomstförsäkring 149-262 kr/mån
4.4/5 Omdöme
ca 28 000 medlemmar Ingår inkomstförsäkring 38-283 kr/mån
3.8/5 Omdöme
ca 13 000 medlemmar Ingår inkomstförsäkring 150-250 kr/mån
4.1/5 Omdöme
ca 12 000 medlemmar Ingår inkomstförsäkring 150-280 kr/mån
4.0/5 Omdöme
ca 17 000 medlemmar Ingår inkomstförsäkring 60-355 kr/mån
4.7/5 Omdöme
ca 80 000 medlemmar Ingår inkomstförsäkring 98-341 kr/mån
4.7/5 Omdöme
ca 32 000 medlemmar Ingår inkomstförsäkring 90-240 kr/mån
4.2/5 Omdöme
ca 15 000 medlemmar Ingår inkomstförsäkring 129-225 kr/mån

Du kan gå med i ett fackförbund redan som student och få samma fördelar som arbetade medlemmar men till en mycket låg medlemsavgift. Vissa fackförbund ger ett särskilt studiestöd som hjälper dig finansiera din kurslitteratur och materialkostnader. Som studerande kanske du har ett extrajobb där du kan komma att behöva rådgivning vid olika situationer.

Genom att gå med i ett fackförbund kan du även få hjälp att skriva ditt CV eller råd inför din arbetsintervju. Flera fackförbund erbjuder dessutom vägledning under studietiden samt studiestöd i olika former för att du ska kunna ta dig igenom studietiden ekonomiskt.

Vill du som student bli medlem i ett fackförbund måste du först hitta rätt fackförbund för dig. Det gör du enkelt på startsidan genom att ange vilket yrkesområde du utbildar dig inom. Du kan även klicka dig till rätt fackförbund genom att utgå från din nuvarande utbildning.

Få extra studiestöd genom medlemskap i fackförbund

Om du som student är eller blir medlem i ett fackförbund kan du få extra studiestöd för att få ekonomin att gå runt. Som universitetsstudent uppkommer många olika utgifter som hyra, mat och kurslitteratur. Genom att vara medlem i ett fackförbund kan du bland annat få ersättning för kursmaterial och diverse förbrukningsvaror som är nödvändiga under studietiden. Hur mycket ersättning du kan få varierar beroende på vilket fackförbund du är eller blir medlem i.

De flesta fackförbund erbjuder även olika stipendier för exempelvis uppsatsskrivning inom ett visst ämne. För att ansöka om ersättning för kurslitteratur eller stipendie krävs det oftast att du varit medlem i fackförbundet en viss period. Då många fackförbund har en väldigt låg medlemsavgift för studenter tjänar du mycket på att bli medlem i ett fackförbund redan idag.

Tips! Som student kan du både få ersättning för kurslitteratur och ansöka om stipendier men du även spara pengar och uppleva mer under studietiden tack vare de förmåner du får som medlem i ett fackförbund.

Tryggare anställning vid extra- eller sommarjobb

Det är väldigt vanligt att finansiera sina studier med extra- eller sommarjobb och många studerande börjar arbeta redan under studietiden för att ta det första klivet ut i arbetslivet. Även om du arbetar deltid eller bara några enstaka timmar i månaden kan medlemskap i ett fackförbund vara väldigt viktigt. Som medlem i ett fackförbund får du tillgång till rådgivning, juridisk hjälp, lönestatistik, avtal samt information om vilka krav du kan ställa på din arbetsgivare. Medlemskap i ett fackförbund är framförallt viktigt om du inte har en fast anställning.

Hjälpte den här sidan dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka