Har BARO någon a-kassa?
Ingår det försäkringar hos BARO?
Vilken avgift har BARO?
Vem kan gå med i BARO?
Hur går jag med i BARO?

BAROs förmåner

I dagsläget ingår inga förmåner när du blir medlem hos Baro. Det är det fackliga stödet för specifikt bussbranschen som du får ta del av när du går med.

BAROs inkomstförsäkring

Baro erbjuder ingen inkomstförsäkring. De är inte heller anslutna till någon särskild a-kassa, utan som medlem kan du själv välja vilken a-kassa du vill gå med i för att få stöd om du blir arbetslös.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån

BAROs övriga försäkringar

Det finns inga övriga försäkringar som ingår i Baros medlemskap.

BAROs rådgivning

Baro går in och hjälper till om du hamnar i en tvist relaterat till ditt arbete. Det kan till exempel handla om att du blir orättvist behandlad eller om arbetsgivaren inte tar hänsyn till dina rättigheter. Skulle det handla om en allvarlig tvist kan Baro hjälpa dig att driva ärendet ända till Arbetsdomstolen.

På övriga områden erbjuder Baro inte någon rådgivning till sina medlemmar.

Exempel på rådgivning som ingår

  • Fackligt stöd

BAROs studenterbjudande

Baro har inga särskilda erbjudanden till dig som studerar till bussförare, eller något annat yrke relaterat till branschen.

Kort om BARO

Bussarbetarnas Riksorganisation är en relativt ny fackförening och riktar sig till dem som arbetar inom bussbranschen. Förbundet styrs av medlemmarnas intressen och har ingen koppling till något politiskt parti. En viktig del av förbundets arbete är att teckna kollektivavtal med arbetsgivare inom bussbranschen.

Baros organisation består av regioner, som i sin tur är uppdelade i klubbar. Klubbar arbetar självständigt men i samarbete med den övergripande organisationen. Var och en av klubbarna har ett ombud och en representant i Baros regionstyrelse, för att enskilda medlemmar ska kunna få god insyn i förbundet som helhet.

Omdömen om BAROs fackförbund

Skriv omdöme
BARO har inga omdömen än. Om du har någon erfarenhet av BARO att dela med dig, skriv gärna ett omdöme.
Evelina Grenehed
Evelina Grenehed Skribent