Ska jag välja Officersförbundet eller Försvarsförbundet?
Vilken a-kassa tillhör Officersförbundet?
Har pensionärer några förmåner?
Var hittar jag Officersförbundets avtal?
Vem kan gå med i Officersförbundet?

Officersförbundets förmåner

Medlemmar i Officersförbundet kan för ett billigt pris boka övernattning på hotellet Örlogshemmet, som ligger i Stockholm. Via Officersförbundets anlutning till Saco får du också rabatt på elavtal hos Mälarenergi med Sacos kampanjkod.

Du kan teckna bolån med förmånlig ränta hos Danske Bank och SEB. Du kan också teckna andra lån till medlemsvillkor hos Nordea, Swedbank och SEB.

Officersförbundet erbjuder också en mängd olika fackliga utbildningar till sina medlemmar. Du har även tillgång till förbundets profilwebbshop där du kan beställa kläder, väskor och andra saker med Officersförbundets logotyp på. Officerstidningen är en annan förmån som du får som medlem.

Exempel på förmåner som ingår

 • Förmånliga bolån och medlemslån
 • Medlemstidning

Exempel på rabatter som erbjuds

 • Rabatt på elavtal
 • Övernattning på Örlogshemmet

Officersförbundets inkomstförsäkring

Ingen inkomstförsäkring ingår i Officersförbundets medlemskap. De hänvisar medlemmar till att gå med i Akademikernas a-kassa för att försäkra sig mot arbetslöshet.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån

Officersförbundets övriga försäkringar

Du får ett försäkringspaket gratis i tre månader när du går med i förbundet. Vill du fortsätta vara försäkrad behöver du välja att ha kvar dem när dessa tre månader är slut. Försäkringspaketet innehåller en livförsäkring, en olycksfallsförsäkring och en sjukkapitalförsäkring till rabatterat pris. Du som har en personförsäkring via förbundet har också tillgång till samtalsstöd.

Du kan även teckna personförsäkringar till dina familjemedlemmar och lägga till sjukförsäkring, barnförsäkring och sjukvårdsförsäkring. Har du liv- eller olycksfallsförsäkring över går de automatiskt till en seniorförsäkring när du fyller 67 år.

Du får rabatt på flera sakförsäkringar som medlem i förbundet. Det gäller dels 15 procent på hem- och villaförsäkring, dels 5 procent på bilförsäkring. För varje skadefritt år får du dessutom pengar avsatta på ett självriskkonto, som du kan använda om det skulle hända något.

Officersförbundet erbjuder också en juristförsäkring via Folksam till extra lågt pris. I den försäkringen ingår juridisk rådgivning, rättsskydd, må bra-rådgivning och hjälp vid ID-stöld.

Försäkringar som ingår

 • Olycksfallsförsäkring*
 • Livförsäkring*
 • Sjukkapitalförsäkring*

Försäkringar med rabatterat pris

 • Hemförsäkring
 • Villaförsäkring
 • Bilförsäkring
 • Sjukförsäkring
 • Barnförsäkring
 • Sjukvårdsförsäkring
 • Juristförsäkring
*Ingår de första tre månaderna

Officersförbundets rådgivning

Officersförbundet har samlat information om en massa områden kopplat till arbetsrätt och anställning på sin hemsida. Bland dessa områden är pension, diskriminering och utlandstjänst. Det mesta måste du dock vara inloggad för att komma åt. Medlemmar är också välkomna att ringa Officersförbundets kansli om du inte hittar svaren på dina frågor där.

Om det uppstår en tvist med din arbetsgivare utifrån hur du har agerat i tjänsten, kan du söka rättshjälp via Officersförbundet. Det innebär att du får stöd från förbundet om ärendet hamnar i domstol. Du kan också få råd om vad som händer om din tjänst innebär att du måste flytta utomlands eller pendla.

Tips! Väljer du att teckna Officersförbundets försäkringar ingår ytterligare stöd och rådgivning.

Har du någon av förbundets personförsäkringar kan du få samtalsstöd inom olika områden. Du kan prata med en psykolog, ekonom, jurist eller socionom, när som helst på dygnet.

Tecknar du Officerförbundets juristförsäkring får du också ett antal timmars juridisk rådgivning och rättshjälp i olika situationer. Där kan du exempelvis få vägledning om du ska starta företag, blir sambo med någon eller hamnar i en rättstvist. Denna rådgivning ingår dock inte i ditt medlemskap, utan försäkringen måste köpas till för sig.

Exempel på rådgivning som ingår

 • Personlig rådgivning
 • Rättshjälp
 • Fackligt stöd

Officersförbundets studenterbjudande

Du som studerar något av officersprogrammen kan bli medlem för bara 100 kronor för hela studieperioden. Det gäller även om du har en anställning som du är tjänstledig ifrån för att studera till yrkesofficer.

Studerandemedlemmar får en gratis olycksfallsförsäkring, livförsäkring och sjukkapitalförsäkring i medlemskapet, via If Försäkring. Försäkringarna räcker under hela studietiden.

Officersförbundet har också ett studentråd som kan ge dig råd om förhållandena på utbildningen och inför den kommande anställningen. Du kan också gå en särskild helgkurs för kadetter där du får grundkunskaper om fackets arbete inför din kommande yrkesroll.

Exempel på erbjudanden som ingår

 • Billigare medlemskap
 • Personförsäkringar ingår
 • Studentråd
 • Kurs för kadetter

Kort om Officersförbundet

Svenska Officersförbundet är en del av Saco och fungerar som ett fack och yrkesförbund för officerer och militär personal i Försvarsmakten. Officersförbundet arbetar för bra villkor för militär personal och en lön som ska motsvara de insatser som medlemmarna gör för Sveriges försvar.

Förbundet består av 31 officerföreningar som är kopplade till ett särskilt förband eller myndighet, och som medlem tillhör du automatiskt en av dessa föreningar.

Omdömen om Officersförbundets fackförbund

Skriv omdöme
16 oktober, 2020
"VARNING!"
VARNING! Undvik detta fackförbund till vilket pris som helst. Under tiden man är medlem får man absolut ingenting för pengarna. Efter att jag avslutat mitt medlemskap drog de flera tusen kronor som de vägrar betala tillbaka. De har en pågående rättsprocess mot sig.
Gustaf
Evelina Grenehed
Evelina Grenehed Skribent