Vilken bransch riktar sig Syndikalisterna till?
Vilken a-kassa gäller för Syndikalisterna?
Vilken medlemsavgift har Syndikalisterna?
Vad är syndikalism?
Har Syndikalisterna en tidning?

Syndikalisternas förmåner

När du går med i Syndikalisterna får du tillgång till ett antal webbresurser som kan hjälpa dig i ditt eget fackliga engagemang. Till exempel finns det studiematerial om ämnen som arbetsrätt och strejk, historiska arkiv om fackförbundet och mallar för pressmeddelanden.

Du kan också få kontakt med andra medlemmar och organisatörer i hela landet att utbyta erfarenheter med.

Syndikalisternas medlemmar får tidningen Syndikalisten skickad till sig gratis. Medlemmar i förbundet får även prenumerationsrabatt på tidningen Arbetaren, en internettidning och månadsmagasin som också ägs av Syndikalisterna och fokuserar på fackliga frågor.

Exempel på förmåner som ingår

  • Webbresurser för fackligt arbete
  • Nätverk med andra medlemmar
  • Medlemstidning

Exempel på rabatter som erbjuds

  • Tidningsrabatt

Syndikalisternas inkomstförsäkring

Syndikalisterna erbjuder ingen inkomstförsäkring till sina medlemmar. Som medlem i Syndikalisterna kan du bli medlem i Sveriges Arbetares a-kassa (SAAK) för att få den grundläggande ersättningen om du blir arbetslös.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån

Syndikalisternas övriga försäkringar

Det ingår inga försäkringar i Syndikalisternas medlemskap, och du kan inte heller teckna några försäkringar genom dem.

Syndikalisternas rådgivning

Genom ditt medlemskap i Syndikalisterna kan du få råd om hur du engagerar dig fackligt på bästa sätt. Du kan också få juridisk hjälp för vad som gäller på din arbetsplats.

Det centrala i Syndikalisternas arbetssätt är att det inte främst är fackförbundets anställda som sköter engagemanget, utan arbetarna själva. Rådgivningens fokus är därför hur du själv ska gå till väga för att driva dina rättigheter, snarare än att lämna över ärendet till facket.

Exempel på rådgivning som ingår

  • Facklig rådgivning

Syndikalisternas studenterbjudande

Du kan gå med i Syndikalisterna som student. Fackförbundet har dock inga särskilda erbjudanden som riktar sig till studentmedlemmar.

Kort om Syndikalisterna

Syndikalisternas fullständiga namn är Sveriges Arbetares Centralorganisation, förkortat SAC. De bildades år 1910 och har därför jobbat med arbetares rättigheter och skydd på arbetsplatsen i över 100 år. Deras fokus ligger på att utbilda medlemmar i arbetsrätt och uppmuntra dem att ta egna initiativ.

Syndikalisternas viktigaste fråga är att arbetarna själva ska bestämma över sin arbetssituation, och inte politiker eller fackligt anställda. Deras organisation sker framför allt på det lokala planet, för att de medlemmar som faktiskt berörs av ett avtal eller av orättvisor på jobbet ska vara de som får fatta beslut om saken.

Omdömen om Syndikalisternas fackförbund

Skriv omdöme
26 januari, 2021
"Nöjd"
Ett fack som satsar långsiktigt. Generalsekreteraren har samma lön som alla andra anställda, genomsnittlig industriarbetarlön. Fokus är inte på att välja \"rätt ledare\" eller starka personligheter som i slutändan blir något slags småpåvar och kanske ser facket som en karriärpinne. Istället får man bra utbildning om hur man bygger sammanhållning. Man jobbar metodiskt för att lösa små och stora problem tillsammans. Där man redan organiserat sig starka är min upplevelse att må stått upp för varandra självklart. Skönt också att slippa samförståndstramset som bara lett till försämringar över åren. 5/5!
Micke
15 maj, 2020
"Rekommenderar"
Det enda facket i min bransch som inte aktivt hjälper rektorerna att dumpa lönerna för lärare i med stor konkurrens om platserna genom inkomstspridning. I andra fack är det vanligt att man hör av sig om att man vill få något åtgärdat, ombudet går till förhandling och vips kommer massa helt andra saker som förbundet prioriterat men som du fullkomligt sket i, utan att få det du bad om från början. Har hänt mig tre gånger med LO. Vill du faktiskt påverka själv är SAC facket för dig. Du kan inte lura någon när det är de själva som är ombuden, alla tillsammans. Sen att vi är enda facket i Sverige som fortfarande tycker att de som jobbar borde få bestämma var företagets resurser ska gå är ju förstås minst lika viktigt. Varför vara med i ett fack som tycker att du inte förtjänar att bestämma över ditt eget liv, liksom.
David Buzaglo
Evelina Grenehed
Evelina Grenehed Skribent