Jämför fackförbund

Din profil

56 fackförbund hittades

Rekommenderas
Omdöme Medlemmar Inkomstförsäkring Kostnad
4.7/5 Omdöme
Medlemmar ca 72 000 Inkomstförsäkring Ingår Avgift 80-250 kr/mån
0.8/5 Omdöme
Medlemmar ca 200 Inkomstförsäkring Ingår ej Avgift 50-270 kr/mån
1.7/5 Omdöme
Medlemmar ca 9 000 Inkomstförsäkring Ingår ej Avgift 190 kr/mån
3.4/5 Omdöme
Medlemmar ca 114 000 Inkomstförsäkring Ingår ej Avgift 0 kr/mån
4.5/5 Omdöme
Medlemmar ca 44 000 Inkomstförsäkring Ingår Avgift kr/mån
4.6/5 Omdöme
Medlemmar ca 20 000 Inkomstförsäkring Ingår Avgift 0 kr/mån
3.6/5 Omdöme
Medlemmar ca 24 000 Inkomstförsäkring Ingår Avgift 0 kr/mån
2.5/5 Omdöme
Medlemmar ca 30 000 Inkomstförsäkring Ingår ej Avgift 0 kr/mån
4.4/5 Omdöme
Medlemmar ca 32 500 Inkomstförsäkring Ingår Avgift 0 kr/mån
3.8/5 Omdöme
Medlemmar ca 13 000 Inkomstförsäkring Ingår Avgift 150-250 kr/mån
Visa fler fackförbund (46 st)

Så hittar du rätt fackförbund

Att bli medlem i ett fackförbund innebär att du kan få hjälp med det mesta gällande ditt arbete. Det kan handla om allt ifrån att löneförhandla till att göra arbetsmiljön bättre. Ett fackförbund finns där för dig som arbetstagare för att du ska känna trygghet på din arbetsplats.

De flesta fackförbund är yrkesinriktade vilket betyder att du måste arbeta inom ett specifikt yrkesområde för att kunna bli medlem. För de flesta yrkesområden finns det dock flera fack att välja mellan, och då kan du enkelt jämföra fackens olika villkor i tabellen ovanför.

Tips! Läs vår recension om respektive fackförbund för att ta reda på vad som ingår i medlemskapet.

Rådgivning gör dig tryggare på arbetsplatsen

Vilken rådgivning som ingår i medlemskapet skiljer sig åt mellan fackförbunden. Något som är vanligt är att du får möjlighet att få juridisk hjälp om det skulle uppstå en tvist på din arbetsplats. En del förbund erbjuder även rättshjälp om en tvist skulle gå till domstol. Ju mer omfattande rådgivningen är desto tryggare kan du känna dig på din arbetsplats.

Många fackförbund erbjuder även karriärtips och kan ge dig råd om hur du exempelvis utformar ditt CV på bästa sätt.

Inkomstförsäkringar ingår ofta i fackförbundens medlemskap

I vissa fall ingår en inkomstförsäkring i medlemskapet. Inkomstförsäkringen fungerar som en extra a-kassa. Du får, liksom med a-kassan, ersättning på upp till 80 procent av din lön.

Det som skiljer en inkomstförsäkring från a-kassan är att du kan försäkra en betydligt högre lön. Inkomstförsäkringen fungerar därför som ett komplement till medlemskap i a-kassan för de som tjänar mer än 25 025 kronor i månaden, vilket motsvarar a-kassans maxlön som går att försäkra.

Det betyder alltså att ju mer du tjänar desto viktigare blir det med en inkomstförsäkring.

Få billigare försäkringar genom facket

I fackmedlemskapet ingår ofta diverse försäkringar. Vilka som ingår skiljer sig dock mellan olika fackförbund. Läs våra recensioner för att se vilka försäkringar som ingår. Därefter blir det lättare för dig att välja ett fackförbund med försäkringar som är viktiga för dig.

Du kanske föredrar ett fackförbund som erbjuder en bilförsäkring om du har bil, men det är inte lika lockande med ett fackförbund som erbjuder en barnförsäkring om du inte har barn.

Tänk på! En del försäkringar ingår inte i medlemskapet men du kan teckna dem till ett förmånligare pris.

Vanliga frågor om att välja fackförbund

När man ska välja fackförbund uppstår ofta många frågor. Därför har vi samlat och besvarat vanliga frågor som svenskarna har om fackförbund. Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att ställa den till oss.

Hur gör jag för att byta fackförbund?

Hur du gör för att byta fackförbund kan se olika ut mellan olika förbund. Du kan läsa mer om hur du gör för att byta fackförbund på ett korrekt och smidigt sätt.

Vad kostar ett medlemskap i ett fackförbund?

Ett medlemskap i ett fackförbund kostar olika beroende på vilket fack du går med i. En del har en fast månadskostnad, andra baserar kostnaden på din inkomst

Vilket fackförbund är bäst?

Vilket fackförbund som är bäst är en subjektiv fråga och beror på vilka alternativ du har. Jämför dina alternativ och läs på om vad respektive fackförbund erbjuder för att hitta det som passar dig bäst.

Kan man gå med i ett fackförbund som student?

Som student kan du absolut gå med i ett fackförbund, och det finns många fördelar med det. Du får även en lägre månadsavgift. Du kan läsa mer om vilka fördelar som finns i vår text om fackförbund för studenter.

Kan jag gå med i ett fackförbund om jag bor utomlands?

Om du bor utomlands kan du vanligtvis bara gå med i ett fackförbund om din arbetsplats har svenskt organisationsnummer. Många fackförbund låter däremot sina medlemmar stanna kvar om de börjar arbeta i annat EU/EES-land. Läs mer om vad som gäller med fackförbund och att arbeta utomlands.

Hjälpte den här sidan dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka