Ledarna

Ledarna är Sveriges enda fackförbund som arbetar enbart för chefer, och därför ingår många ledarskapsrelaterade förmåner i medlemskapet. Du kan bland annat få chefsrådgivning från andra erfarna chefer och hjälp med viktiga beslut som din chefsposition innebär. Utöver detta får du som medlem i Ledarna även ta del av flera olika förmåner så som förmånliga priser på bolån, medlemslån och rättslig hjälp vid eventuella tvister på arbetsplatsen.

I medlemskapet ingår också en inkomstförsäkring som försäkrar löner upp till 80 000 kr/mån i upp till 150 dagar. Önskar du ett utökat skydd kan du även teckna Ledarnas tilläggsförsäkring som försäkrar löner upp till 120 000 kr/mån i upp till 250 dagar.

Kort info om Ledarna

Medlemsavgift

296 kr/mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Medlemmar

92000 st

Centralorganisation

Ingen

Förmåner
Inkomstförsäkring
Försäkringar
Rådgivning
Kundtjänst

Totalbetyg

4.5 av 5
Gå till Ledarna

Gör som 93 000 andra ledare - Gå med idag!

5.0/5

I ditt medlemskap hos Ledarna ingår flera förmåner som du kan nyttja. En av dem är att du kan besöka hur många kurser och seminarier du vill helt kostnadsfritt. Kurserna som ingår hålls runt om i landet och på webben. Medlemskapet täcker kurser om exempelvis arbetsmiljö, förändringar på arbetet, karriärbanor och rekrytering.

Via SEB kan du vidare teckna förmånliga bolåneavtal. Räntorna blir mycket konkurrenskraftiga och gäller både dig och eventuella medlåntagare. Du kan även hyra en stor semesteranläggning på Italiens västkust med 20 % rabatt. Området heter Riva del Sole och ligger cirka 18 mil från Rom.

Det ingår även prenumerationer på tidskrifterna Tidningen Chef och Chef Premium. Du får även tillgång till playtjänsten Ledarna Play. Är du studentmedlem hos Ledarna ingår en rad rabatterade priser på diverse förmåner.

Förmåner som ingår i Ledarnas medlemsskap

 • Bolån
 • Medlemslån
 • Medlemsrabatter
 • Medlemstidning
3.5/5

Hos Ledarna kan du teckna en inkomstförsäkring som skyddar dig om du skulle bli arbetslös. Basförsäkringen som ingår i medlemskapet skyddar dina tidigare inkomster upp till 80 000 kronor per månad. Du får då 80 % av den tidigare lönen i 150 dagar. Om du vill försäkra högre inkomster eller få skydd under fler dagar kan du teckna olika tilläggsförsäkringar.

Maxtaket blir då en ersättning för månadslöner upp till 120 000 kronor i 250 dagar. Observera att du alltid har rätt till ersättningen, även om du inte skulle vara medlem i en a-kassa. I så fall kan dock den totala ersättningen bli lägre.

För att få ut ersättning måste du ha haft basförsäkringen i 12 månader före arbetslösheten. Du måste också ha haft en inkomst över 20 025 kronor i månaden. Om du har haft en lägre inkomst innan dess räknas den tiden ändå med i kravet. 

Grundförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod
80 000 kr/mån Max lön att försäkra 150 dagar Max ersättningsperiod

Med tilläggsförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod Extrakostnad
120 000 kr/mån Max lön att försäkra 250 dagar Max ersättningsperiod 70-235 kr/mån Extrakostnad
Läs mer om inkomstförsäkringen
4.5/5

Via Ledarna kan du teckna flera försäkringar inom sak- och personfrågor. När det gäller personförsäkringar ingår fyra grundförsäkringar i ditt medlemskap hos Ledarna: livförsäkring, sjukkapital, sjukförsäkring och olycksfallsförsäkring. För att omfattas av avtalen ska du vara fullt arbetsför.

Grundavtalet är kostnadsfritt under de tre första månaderna. Då kan du passa på att öka försäkringsbelopp, lägga till fler försäkringar och försäkra make/maka/sambo och barn utan extra kostnad.

Du får även rabatt på din hemförsäkring via Trygg-Hansa. Första året får du 20 procent rabatt, därefter får du minst 10 procent rabatt. Från Trygg-Hansa ingår även ett specialskydd som försäkrar dig om du skulle gå arbetslös under en längre tid. Du slipper då betala premien för hem- och bilförsäkringen i upp till ett år.

Försäkringar som ingår i Ledarnas medlemsskap

 • Barnförsäkring
 • Bilförsäkring
 • Diagnosförsäkring
 • Gravidförsäkring
 • Hemförsäkring
 • Livförsäkring
 • Sjukförsäkring

Försäkringar med rabatterat pris

-
4.5/5

Du har rätt till tre kostnadsfria karriärsamtal med erfarna karriärrådgivare via telefon. Du kan även få särskild chefsrådgivning. Då får du prata med någon utanför ditt företag, som kan sätta sig in i din chefssituation.

Du kan även få coachning från en utomstående erfaren chef. Här kan du få hjälp med viktiga beslut och få nya perspektiv på ditt ledarskap. Dessutom kan du få professionellt stöd i förhandlingssituationer via Ledarna. I medlemskapet ingår även ett gratis juridiskt biträde om det uppstått någon rättslig situation på arbetet.

Rådgivning som ingår i Ledarnas medlemsskap

 • Juridiskt stöd
 • Karriärstjänster
 • Pensionsrådgivning
 • Personlig rådgivning
5.0/5

Du kan kontakta Ledarna via en telefonväxel som har öppet på vanliga kontorstider, med något kortare öppettider under sommarmånaderna. Det finns även en särskild linje för chefsservice och en annan för frågor om ditt medlemskap. Du kan även kontakta Ledarna via mail eller ett särskilt frågeformulär. Där kan du specificera ditt ärende ytterligare. Det finns även möjlighet att bifoga bilder i formuläret.

Om Ledarna

Ledarna grundades redan 1905 och har idag över 90 000 medlemmar. Ledarna skiljer sig från de traditionella fackförbunden genom att vara det enda fackförbundet som arbetar enbart för chefer. Det enda kravet för att få bli medlem hos Ledarna är därför att du arbetar som chef, oavsett om du är verksam inom den offentliga sektorn eller privata.

Som chef har du en annorlunda position än anställda och du måste också kunna en hel del om lagar och regler. I chefens arbetsuppgifter ingår ofta att ansvara för löneförhandlingar, uppsägningar, anställningsintervjuer och utvecklingssamtal. Att kunna allt är svårt, men som medlem i fackförbundet Ledarna får du det stöd du behöver för att bli en framgångsrik chef.

Varför ska jag gå med i Ledarna?

Som medlem i Ledarna får du stöd i chefsyrkets hela bredd, både när det gäller ditt behov av stöd som chef och i rollen som anställd. Som medlem har du möjlighet att påverka organisationens inriktning och ställningstagande genom de olika Branschföreningarna. Branschföreningarna ger dig lokal och branschmässig förankring och fördjupning i ledarskapsfrågor av relevans för den bransch du verkar i.

Gå till Ledarna

Gör som 93 000 andra ledare - Gå med idag!

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Ledarna

Lovar mycket och håller tunt. Har bara haft besvär med Ledarna. Har inget gott att säga om dem.
av Lisa
Gå inte med i Ledarna. Den dagen du blir arbetslös upptäcker du plötsligt att du år efter år betalat för ingenting. Jag har i över 6 månader kämpat för att få a-kassa som jag har rätt till, men alltid är det något konstigt fel i deras system som gör att de inte kan betala ut pengarna. Får ständiga löften att nästa vecka får du utbetalt, men när nästa vecka kommer så hittar de på något nytt fel som begåtts av någon annan kollega. Ingen tar något ansvar, får bara snorkiga svar från deras medlemsservice. VÄLJ NÅGOT ANNAT FACKFÖRBUND!
av Anna Andersson