Närbild på tågräls som går rakt fram.Seko har varslat om tågstrejk som inleds nästa torsdag den 11 maj. Foto: Lisa Top/Shutterstock.com

Tvister

Nu står det klart att Seko varslar om strejk i spårtrafiken, där det första steget är en övertidsblockad som inleds den 11 maj samtidigt som förbundets medlemmar anställda på Euromaint, MTR och Transdev tas ut i strejk. Det rapporterar Publikt.

Det gamla branschavtalet för spårtrafiken gick ut nu vid månadsskiftet april/maj, och förhandlingarna om ett nytt (som har pågått ett tag) har hittills inte gett något resultat. Det innebär att de förhandlande parterna har möjlighet att vidta stridsåtgärder, och den möjligheten har Seko alltså nu tagit vara på.

“En modernare form av livegenskap”

Seko skriver i ett pressmeddelande att deras syfte med strejken är att värna om sina medlemmars rätt till återhämtning. De vill även se schemaläggning med bättre framförhållning.

Gabriella Lavecchia, Sekos förbundsordförande, beskriver den nuvarande situationen inom spårtrafiken som “en modernare form av livegenskap”. Hon menar att en klar majoritet av medlemmarna har svårt att få ihop arbetet med familjelivet och fritiden, och att många helt enkelt överväger att lämna branschen.

Strejken inleds 11 maj

Det första steget är som sagt en övertidsblockad den 11 maj där även Sekos medlemmar på Euromaint, MTR och Transdev tas ut i strejk. Förbundet varslar även om att fler medlemsgrupper kommer att gå ut i konflikt den 15 och 18 maj. 

ST fortsätter förhandla med arbetsgivarna

Seko och ST har haft gemensamma förhandlingar med arbetsgivarna i Tågföretagen inom Almega, och ST har nu valt att fortsätta förhandla. Sofia Torrberg, ombudsman på ST, menar att de har likvärdiga krav som Seko men att de tycker att det fortfarande finns mer att diskutera.

Om arbetsgivarna vill fortsätta förhandla med bara ST eller ej är i skrivande stund fortfarande oklart.

Tågföretagen beklagar strejkvarslet

Tågföretagen har beklagat strejkvarslet i en kommentar på sin hemsida. Arbetsgivarna menar att problemen de anställdas scheman beror på lokförarbristen, men också på Trafikverkets nya planeringssystem.