Officersförbundet

Officersförbundet erbjuder huvudsakligen tjänster som berör rådgivning och förhandling. Du får hjälp av experter inom specialiserade områden vilka behandlar olika arbetsrättsliga avtal och lagar. De erbjuder tjänster som ekonomisk rådgivning för privatpersoner. Detta innefattar bland annat en process som består av en minutiös genomgång av sparande, pensioner, lån och försäkringar. Andra juridiskt förknippade tjänster och förmåner presenteras och erbjuds även för medlemmar.

Trots att förbundet erbjuder en mängd tjänster inom olika områden är rådgivning det de fokuserar på främst. Detta är en av de viktigaste tjänsterna som förbundet ska erbjuda och rådgivningen kan ske inom många sammanhang. Några av de huvudsakliga utgörs givetvis av löner och anställningsvillkor etcetera, men också kommenderad förflyttning, pensions- och arbetsmiljöfrågor och utlandstjänst. Något förbundet inte erbjuder sina medlemmar är inkomstförsäkring, i övrigt täcker förbundet upp det mesta.

Kort info om Officersförbundet

Medlemsavgift

150-230 kr/mån

Inkomstförsäkring

Ingår ej

Medlemmar

13000 st

Centralorganisation

SACO

Förmåner
Inkomstförsäkring
Försäkringar
Rådgivning
Kundtjänst

Totalbetyg

3.6 av 5
5.0/5

Förbundets kärnverksamhet och viktigaste förmån är rådgivning och förhandling. Arbetsrättsliga lagar och avtal kan vara mycket svåra att tränga igenom, och hos Officersförbundet får man hjälp av experter. Förbundet erbjuder också privatekonomisk rådgivning, där man gör en genomgång av försäkringar, pensioner, sparande och lån. Genom ett avtal med en juristbyrå kan medlemmar få hjälp att skriva avtal. I många fall är den tjänsten kostnadsfri.

Ett avtal med SACO/El gör att medlemmar kan få billigare el. Alla medlemmar får dessutom nio nummer per år av medlemstidningen Officerstidningen, med bland annat fackliga nyheter. Medlemmar som behöver tillfälligt boende i Stockholm erbjuds attraktiva priser på Örlogshemmet på Teatergatan.

Förmåner som ingår i Officersförbundets medlemsskap

 • Bolån
 • Medlemslån
 • Medlemsrabatter
 • Medlemstidning
0.0/5
Officersförbundet erbjuder inga förmåner och får därför betyget 0.
5.0/5

Genom förbundet får man tillgång till särskilt förmånliga försäkringar hos Länsförsäkringar inom områdena livförsäkring, olycksfallsförsäkring, barnförsäkring och sjukförsäkring. Genom förbundet kan man dessutom få attraktiva medlemslån hos flera banker, och bolån via Danske Bank och SEB.

När man blir medlem i Officersförbundet får man automatiskt en gruppförsäkring som innehåller en livförsäkring, en olycksfallsförsäkring och en sjukkapitalförsäkring. De är gratis under de tre första månaderna, därefter bestämmer du själv om du vill fortsätta. Som en unik del ingår samtalsstöd och hjälp via telefon vid många olika typer av privata problem. Samtalsstödet ges helt anonymt. Gruppförsäkringen gäller även vid extremsporter, såsom fallskärmshoppning, och gäller även vid internationella uppdrag i krigszon.

Försäkringar som ingår i Officersförbundets medlemsskap

-

Försäkringar med rabatterat pris

 • Bilförsäkring
 • Grupplivförsäkring
 • Hemförsäkring
 • Livförsäkring
4.0/5

Rådgivning, som är en av Officersförbundets viktigaste uppgifter, kan man få inom ett mycket brett område. Viktiga områden är naturligtvis sådana som handlar om anställningsvillkor och lön. Inom det området finns det förstås många frågeställningar, exempelvis vad som gäller vid kommenderad förflyttning, villkor vid utlandstjänst, pensionsfrågor och arbetsmiljö. Förbundet hanterar givetvis också närliggande problem, som diskriminering. Dessutom har Officersförbundet experter som kan hjälpa till att reda ut mer eller mindre tydlig diskriminering.

Många inom förbundet har en högre chefstjänst, och här kan man få stor hjälp med de olika chefsavtal som finns.

Rådgivning som ingår i Officersförbundets medlemsskap

 • Juridiskt stöd
 • Karriärstjänster
 • Pensionsrådgivning
 • Personlig rådgivning
4.0/5

Förbundets besöksadress är Sturegatan 15 i Stockholm.

Telefonnumret till växeln är 08-440 83 30, och den håller öppet tisdag-torsdag klockan 09:00-15:00 med lunchstängt mellan 12:30-13:30. Måndagar och fredagar är öppettiden 12:30-15:00. Från växeln kopplas man vidare till handläggare för:

 • Frågor om löner och villkor
 • Frågor om medlemskapet
 • Frågor om personförsäkringar

För frågor om a-kassa ringer man dock AEA på telefonnummer 08-412 33 00.

Förbundet har dessutom 33 lokalavdelningar, där man lätt kan få upp en personlig kontakt, som dessutom kanske kan reda ut problemet direkt. Adress, telefon och e-post till lokalavdelningarna hittar man lätt på Officersförbundets hemsida. 

För att kunna bli medlem i Officersförbundet behöver du vara anställd inom försvarsmakten och jobba som sjöman, yrkesofficer eller soldat. Även du som studerar till yrkesofficer kan bli medlem. 

Om Officersförbundet

Officersförbundet är fackförbundet för dig som arbetar som soldat, officer eller kanske sjöman. Officersförbundet bildades i sin nuvarande form år 1995 genom en sammanslagning av Officerarnas Riksförbund och Svenska officersförbundet. Idag har fackförbundet ungefär 13 000 medlemmar varav de flesta är anställda inom det svenska försvaret.

Officerförbundet arbetar för att den militära personalen i Försvarsmakten ska få så bra anställningsvillkor som möjligt. Arbetet bedrivs genom att aktivt dela i beslutsprocesser som påverkar medlemmarnas arbetssituation samt genom att företräda medlemmarna gentemot arbetsgivare, massmedier, beslutsfattare och allmänhet genom att visa på medlemmarnas betydelse i samhället.

Varför ska jag gå med i Officersförbundet?

Genom ett medlemskap i Officersförbundet kan du vara med och påverka din framtid inom Försvarsmakten. Officersförbundet kan svara på dina frågor om anställning och finns representerade på alla förband. Som medlem är du även med och påverkar Försvarsmaktens framtid och stärker den fackliga rörelsen så arbetstagarna får mer makt på arbetsmarknaden.

Gå till Officersförbundet

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Officersförbundet

Officersförbundet har inga omdömen ännu