Polisförbundet

Polisförbundet är ett fackförbund som erbjuder en rad olika förmåner gentemot sina registrerade medlemmar. En majoritet av dessa förmåner involverar ekonomi och finansiella ärenden, bland annat i form av låneföreträden. Du kan bland annat få teckna bolån hos Skandinaviska Enskilda Banken med en ytterst fördelaktig räntesats. Du kan i och med detta till exempel låna höga procentsatser av marknadsvärdet på en bostad, upp till 85%.

Som medlem i polisförbundet får du möjlighet att bli premiumkund hos Nordea, vilket också innebär en rad olika finansiella förmåner. Till exempel kan du få rabatt om 0,30 % på allmänna bolån. I kombination med dessa förmåner får du även tillgång till en livförsäkring som avbetalar räntan vid sjukdom eller olycksfall.

Kort info om Polisförbundet

Medlemsavgift

199-345 kr/mån

Inkomstförsäkring

Ingår ej

Medlemmar

20500 st

Centralorganisation

LO

Förmåner
Inkomstförsäkring
Försäkringar
Rådgivning
Kundtjänst

Totalbetyg

3.5 av 5
5.0/5

Polisförbundet erbjuder sina medlemmar ett antal olika lånemöjligheter med bra villkor. Du får bland annat som medlem i förbundet bli premiumkund hos Nordea, vilket bland annat innebär att du får 0,30 % rabatt på bolån. Du kan även få bolån hos SEB till en extra förmånlig ränta. Du kan låna upp till 85 % av bostadens marknadsvärde, men maximalt 5 gånger hushållets årsinkomst. Inkomsten är i detta fall bruttoinkomsten före skatt.

I förmånerna ingår medlemslån hos Nordea. Du får låna utan säkerhet och till en förmånlig ränta. Motsvarande medlemslån kan du även få via SEB upp till 350 000 kronor. I bägge fallen ingår dels en livförsäkring, dels en försäkring som betalar räntan vid exempelvis sjukdom eller olycksfall.

Förmåner som ingår i Polisförbundets medlemsskap

 • Bolån
 • Medlemslån
 • Medlemsrabatter
 • Medlemstidning
0.0/5
Polisförbundet erbjuder inga förmåner och får därför betyget 0.
3.5/5

En olycksfallsförsäkring och en sjukförsäkring ingår i medlemsavgiften i Polisförbundet. Olycksfallsförsäkringen är relativt omfattande med bland annat ersättning vid medicinsk invaliditet på upp till en miljon kronor. Den ger även ersättning för kostnader i samband med olycksfall. Sjukförsäkringen utgör ett tillägg till sjukpenningen från dag 30 till dag 90.

Som medlem i Polisförbundet kan man teckna ytterligare försäkringar till förmånliga priser, exempelvis:

 • Sjuk- och diagnosförsäkring, som ger ersättning vid sjukskrivning över tre månader. Diagnosförsäkringen betalar ut engångsbelopp vid vissa diagnoser som cancer eller hjärtinfarkt.
 • Sjukvårdsförsäkring som ger snabb tillgång till läkar- och sjukhusvård. Man får med den försäkringen tillgång till läkarvård med eventuella operationer, samtal med psykolog, rehabilitering och eftervård. Försäkringen garanterar att man får träffa läkare inom 3 arbetsdagar (något längre under semesterperioden) och operation och/eller sjukhusvård inom 21 dagar.

Försäkringar som ingår i Polisförbundets medlemsskap

 • Barnförsäkring
 • Diagnosförsäkring
 • Hemförsäkring
 • Livförsäkring
 • Sjukförsäkring

Försäkringar med rabatterat pris

-
4.0/5

Polisförbundet har ett omfattande program för att ge råd och stöd till sina medlemmar. Många polisstudenter söker medlemskap redan under studietiden, och även dessa medlemmar kan få rådgivning. Man har till och med särskilda ombudsmän för studenterna.

Polisarbetet är ett utsatt yrke, och det är tämligen vanligt att poliser anmäls för något som hänt i tjänsten. Medlemmar i förbundet kan få ekonomisk ersättning för ett juridiskt ombud, förutsatt att händelsen inträffade i tjänsten. Givetvis har förbundet också den traditionella fackliga rollen med stöd och hjälp när det gäller sådant som löner och arbetsvillkor.

 

Rådgivning som ingår i Polisförbundets medlemsskap

 • Juridiskt stöd
 • Karriärstjänster
 • Pensionsrådgivning
 • Personlig rådgivning
5.0/5

Polisförbundet har tio regionkontor som stöttar de lokala förtroendevalda. På det sättet har man både geografiskt och mänskligt nära till förbundet var man än arbetar. Det här är viktigt i polisyrket som är utspritt över hela Sverige, om än med varierande täthet.

Förbundets huvudkontor finns på Klara Södra Kyrkogata 1 i Stockholm. Till förbundets växel ringer man 08-676 97 00. Öppettider är måndag-torsdag 09:00-16:00, fredag 09:00-15:00, samtliga dagar med lunchstängt klockan 12:00-13:00.

Givetvis kan man skicka mail till Polisförbundet, det går även att skicka mail till enskilda medarbetare. Alla har en e-postadress enligt principen fornamn.efternamn@polisforbundet.se.

Hos Polisförbundet kan du bli medlem om du arbetar som polis eller polisaspirant. Du kan också beviljas ett medlemskap om du studerar till polis eller om du är en pensionerad polis. 

Om Polisförbundet

Polisförbundet är fackförbundet för dig som arbetar som polis. Eftersom det kan vara riskfyllt att arbeta som polis kan ett medlemskap i fackförbundet betyda mycket då du får hjälp med både försäkringar och olika händelser. I Polisförbundet finns cirka 20 500 medlemmar som är aktiva. Förutom poliser som är i tjänst består även en stor del av medlemmarna av pensionärer och studerande. 1 300 personer av alla medlemmar i Polisförbundet är förtroendevalda. Dessa personer jobbar hårt för att kunna förbättra och förändra arbetsvillkoren för poliser.

Polisförbundets värdegrynd bygger på engagemang, delaktighet och professionalismmed medlemmen i fokus. Polisförbundets kunniga förtroendevalda bidrar till att fackförbundet kan påverka arbetsgivare och beslutsfattare samt att fackförbundet når resultat av hög kvalité samtidigt som trovärdigheten bibehålls.

Varför ska jag gå med i Polisförbundet?

Förbundet kan hjälpa dig hantera fackligt krångliga situationer som kan vara svåra att lösa på egen hand. Framförallt får du ett bra stöd som kan ge dig trygghet på jobbet, både när det gäller förhandlingar med din arbetsgivare och när det kommer till din säkerhet. Det kan vara svårt att ha koll på alla sina rättigheter, något som såklart kan bli ett stort minus vid lönesamtal och liknande. När du är medlem i Polisförbundet får du all hjälp du behöver för att förhandla dig till en bättre lön. Din lön ska baseras på dina prestationer, ditt ansvarsområde och dina arbetsresultat. Detta kan fackförbundet hjälpa dig med.

Gå till Polisförbundet

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Polisförbundet

Polisförbundet har inga omdömen ännu