Reservofficerarna

2.2
Vem kan bli medlem i Reservofficerarna?

För att bli medlem hos Reservofficerarna behöver du jobba som just reservofficer och ha en anställning hos Försvarsmakten. Dock ska ditt huvudsakliga arbete genomföras inom den civila sektorn. 

Avgift: 350 kr/mån
Gå till Reservofficerarna

Reservofficerarnas fackförbund erbjuder ett varierat utbud av förmåner gentemot sina medlemmar. Bland annat kan du till ett rabatterat pris få tillgång till Drottning Viktorias Örloghem i Stockholm. Elever som går kadett- eller grundutbildning får ta del av ett erbjudande om 150 kr per natt. Du kan dessutom få ett medlemskap hos Akademikernas a-kassa, givetvis under förutsättning att du uppfyller deras fundamentala krav.

Medlemmar får även erbjudanden om rabatterade priser på kryssningar och hotell. Som medlem hos reservofficerarna får du också teckna ramavtal hos Danske Bank vilket medför fördelaktiga räntesatser för bolån.

Förbundets styrka ligger i dess rabatter och opinionsarbete för medlemmarnas sak. Däremot erbjuder de varken inkomst-, person-, eller sakförsäkringar, och inte heller karriärsstöd eller juridisk rådgivning.

Fördelar
 • Hjälp med förberedelse inför lönesamtal
 • Förmånligt medlemslån via SEB samt bolån hos Danske Bank
 • Rabatt på Nordic Choice hotell och kryssningar med Birka Cruises
Nackdelar
 • Erbjuder inga försäkringar
 • Ingen inkomstförsäkring för medlemmar
 • Inget karriärstöd eller juridisk rådgivning
Gå till Reservofficerarna

Reservofficierarna har flera medlemsförmåner av varierande sort, såsom:

 • Tillgång till Drottning Viktorias Örloghem i Stockholm till rabatterat pris. Så till exempel kan elev under grundutbildning eller kadett få ett enkelrum från 150 kronor per natt.
 • Medlemskap i Akademikernas a-kassa förutsatt att man uppfyller deras grundvillkor.
 • Medlemslån via SEB. Medlemslån kan man få utan säkerhet, och i lånen ingår försäkringar som skyddar vid dödsfall eller arbetslöshet.
 • Rabatterat pris på alla hotell i kedjan Nordic Choice.
 • Rabatter på upp till 40 % på kryssningar med Birka Cruises. Priserna gäller när 2-4 personer delar hytt.
 • Ramavtal för banktjänster hos Danske Bank, som bland annat ger en bolåneränta på 0,7 % under bankens listpris och bättre villkor på billån och konsumtionslån.
Exempel på förmåner som ingår
  -
Exempel på rabatter som erbjuds
  -
Reservofficerarna erbjuder ingen inkomstförsäkring.
Reservofficerarna erbjuder inga försäkringar.
Försäkringar som ingår
  -
Försäkringar med rabatterat pris
  -

Förbundets viktigaste stöd till medlemmarna är ett ständigt pågående opinionsarbete för reservofficerarnas sak. I detta ligger kanske framför allt att informera beslutsfattare om hur viktigt man anser det vara med denna organisation, som man anser vara en viktig komponent i ett modernt försvarssystem med internationella åtaganden.

Givetvis driver förbundet också generella frågor om löner, ersättningar och arbetsvillkor. Detta anser förbundet vara ett viktigt område. De flesta reservofficerare kallas in vid varje enskilt tillfälle och har små möjligheter att påverka ersättning och villkor. Förbundet vill särskilt trycka på att reservofficersfunktionen är mycket kostnadseffektiv och flexibel.

Exempel på rådgivning som ingår
  -

Förbundet har en liten organisation på huvudkontoret, och det är lätt att komma fram till rätt person. De har även två medlemsförbund som heter SVEROF (för armén, flygvapnet eller marinen) och SFRO (Svenska Flottans Reservofficersförbund) som också kan fungera som stöd. Besöksadressen är Lilla Nygatan 14 (SACO-huset) i Stockholm. Förbundet nås enklast på telefon 0735-114 572 eller på e-postadressen kansli[at]reservofficerarna.se.

Kontaktvägar
Chat
E-post
Facebook
Telefon

Om Reservofficerarna

Reservofficerarna är fackförbundet för dig som arbetar som reservofficerare. Fackförbundet grundades år 1966 under och har cirka 2500 medlemmar. Reservofficerarna är öppet för reservofficerare som är anställda av Försvarsmakten men som har sin huvudsakliga anställning inom den civila sektorn. Fackförbundet driver ett aktivt opionsarbete för reservofficerarnas sak och har arbete alltid fokus på reservofficerarnas roll i dagens och framtidens försvar.

En av de viktigaste frågorna som Reservofficerarna arbetar med är löner. För att du ska få en rättvis lön ska inte din lön baseras på det gamla tarifflönesystemet utan istället på din kompetens. När din lön förhandlas ska man kolla på dina ansvarsområden, dina resultat och din kompetens. Reservofficerarna kan förbereda dig innan ett lönesamtal för att du ska ha chansen att vässa argumenten och veta alla dina rättigheter.

Varför ska jag gå med i Reservofficerarna?

Som medlem i Reservofficerarna får du större inflytande och det är enklare att få din röst hörd. Genom Reservofficerarnas närvaro i det civila samhället bidrar varje enskild reservofficer till den viktiga folkförankringen. Genom medlemskap i fackförbundet kan du vara med och påverka arbetsvillkor och löner för både dig själv och alla andra Reservofficerare i Sverige. Skulle du få problem i samband med din roll som reservofficerare kan du vända dig till ditt fackförbund, vilket är en stor trygghet på arbetsmarknaden.

Mer information

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Reservofficerarna

Reservofficerarna har inga omdömen ännu