Säljarnas

4.2
Vem kan bli medlem i Säljarnas?

Säljarna är fackförbundet för dig som arbetar som säljare oavsett arbetsområde.

Avgift: 264 kr/mån
Gå till Säljarnas

Säljarnas är det fackförbund som främst riktar sina tjänster till de som jobbar med marknadsföring och försäljning. Utöver förmåner i form av försäkringar och rabatterade priser strävar fackförbundet mot att hjälpa sina medlemmar utvecklas i yrket. Fackförbundet erbjuder en inkomstförsäkring, vilken är en oerhörd trygghet om du skulle bli arbetslös. I och med inkomstförsäkringen blir du garanterad en inkomst utöver a-kassan.

Förmånerna som erbjuds av Säljarnas fackförbund utgörs av rabatterade priser på banktjänster, hotellvistelser och resor. Föreningen samarbetar med ett urval av etablerade banker och erbjuder därmed diverse förmånliga erbjudanden om du vill teckna ett lån. Förbundet erbjuder däremot inte pensionsrådgivning.

Fördelar
 • Inkomstförsäkring ingår utan extra kostnad
 • Teckna flertal försäkringar till förmånliga priser
 • Rabatt på allt från hotell och resor till person- samt transportbilar
Nackdelar
 • Ingen kundsupport under helger
Gå till Säljarnas

Som medlem i Säljarnas fackförbund ges du automatiskt access till unika rabatter på alltifrån hotell och resor till banktjänster. Förbundet fokuserar mycket av sin verksamhet på kontakter och relationer, vilket innebär stora fördelar för dig som medlem.

Du som exempelvis ska köpa hus eller har något annat behov av hjälp från bankväsendet kan välja bland ett urval av kreditbolag och banker som Säljarnas fackförbund samarbetar med. I nuläget finns dessutom ett framtaget samarbete med Hyundai och Volkswagen, vilket innebär gynnsamma rabatter när det kommer till person- samt transportbilar.

Om du som medlem i förbundet lyckas värva nya medlemmar blir du automatiskt tilldelad tre månaders gratis medlemskap.

Exempel på förmåner som ingår
  -
Exempel på rabatter som erbjuds
  -

Här erbjuds du som medlem en inkomstförsäkring, vilken innebär en viktig trygghet om du skulle bli utan arbete och inkomst. Detta är en typ av basförsäkring som kan ge upp till närmare 80 % av en månadslön på 50 000 kronor under tre månader. Det krävs dock att du är medlem i svensk a-kassa för att få tillgång till inkomstförsäkringen via Säljarnas fackförbund. Har du önskemål om extra ersättningsdagar finns möjlighet att teckna ett tilläggsskydd i månaden på 110 kronor.

Grundförsäkring
Max lön att försäkra Max ersättningsperiod Kostnad
50 000 kr/mån Max lön att försäkra 60 dagar Max ersättningsperiod Ingår Kostnad
Med tilläggsförsäkring
Max lön att försäkra Max ersättningsperiod Extra kostnad
50 000 kr/mån Max lön att försäkra 120 dagar Max ersättningsperiod 161 kr/mån Extrakostnad

Säljarnas fackförbund satsar mycket på att skapa en stabil och säker trygghet till sina medlemmar och deras familjer. Försäkringarna som erbjuds är samtliga av hög kvalitet med syftet att göra livet betydligt tryggare på många plan för den som arbetar som säljare. Oavsett om det handlar om arbetslöshet, olycka, dödsfall eller sjukdom innefattar samtliga en trygg grund som garanterar en lugn tillvaro.

Utöver den klassiska inkomstförsäkringen erbjuder Säljarnas även andra typer av försäkringar som gäller dygnet runt och oberoende om du befinner dig hemma eller på din arbetsplats. Personförsäkringar skyddar dig och din familj vid exempelvis olyckor eller sjukdom, medan sakförsäkring är precis som namnet avslöjar ett skydd mot ägodelar eller egendom.

Det finns dessutom ett speciellt framtaget företagspaket som främjar dig i de stunder arbetsmarknaden faller i ro.

Försäkringar som ingår
  -
Försäkringar med rabatterat pris
  -

I Säljarnas fackförbund kan man sin bransch utan och innan, som medlem garanteras du ett gott stöd i ditt arbete där ombuden sitter på erfarenhet från vardagen som säljare. Man arbetar även för att hålla sina medlemmar uppdaterade inom branschen, och tidningen Säljaren är gratis för alla medlemmar.

Kompetensutveckling sker även i samarbete med olika experter inom sälj där medlemmar bjuds in till seminarier, event och konferenser. När du deltar i de olika eventen möter du många yrkeskollegor och skapar dig ett stort och gynnsamt kontaktnät.

Karriärexperter hjälper även till med coachning och rådgivning när du söker nytt jobb genom att ge tips på hur du skriver CV och vad du bör tänka på när du går på anställningsintervju. 

Exempel på rådgivning som ingår
  -

När det kommer till support är Säljarnas tillgängliga både på mail och telefon. De är dessutom aktiva på sociala medier som Facebook och Twitter. Öppettider för kontoret är vardagar från 09:00 till 15:30, med stängt för lunch mellan 11:30-12:30. Den som kontaktar Säljarnas blir direkt kopplad till ett ombud som tar sig an ärendet.

Kontaktvägar
Chat
E-post
Facebook
Telefon

Om Säljarnas

Säljarnas fackförbund grundades 1884 och är ett bra val för dig som arbetar inom försäljning och marknadsföring. Historiskt har fackförbundet alltid varit specialiserat gentemot handelsresande, agenter säljare och andra verksamma inom försäljning. Som medlem i Säljarnas fackförbund tillhör du en av de 10 lokala avdelningarna. Detta gör att fackförbundet har nära till sina medlemmar och det är därför enklare för dig att göra din röst hörd.

De viktigaste frågorna som fackförbundet arbetar med är att kunna förbättra arbetsvillkoren och arbetsmiljön för dig som arbetar inom yrkesområdet. Fackförbundet vill även lyfta fram säljares position på arbetsplatsen och på arbetsmarknaden i stort. Alla frågor som fackförbundet driver är relaterade till medlemmarnas behov, som exempelvis trafik- och tjänstebilsfrågor då många medlemmar kör bil i tjänsten.

Varför ska jag gå med i Säljarnas?

När du blir medlem i Säljarnas ingår ett Trygghetspaket i ditt medlemskap. Syftet med Trygghetspaketet är att du ska få en så rättvis lön, ett så rättvist arbetsavtal och arbetsvillkor som möjligt. Säljarnas har erfarenhet av yrkesområdet och vet hur din vardag som säljare ser ut, därför är de specialister på de villkor och avtal som gäller för just dig. Om du vill ha råd eller hjälp kan fackförbundet snabbt sätta sig in i din arbetssituation och ge dig det stöd du behöver.

Mer information

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Säljarnas

Jag har bara bra erfarenheter av Säljarnas. ????
av Johan Lindberg