SLF

SLF tillhandahåller ett medlemskap som erbjuder kostnadsfri livförsäkring samt olycksfallsförsäkring de första tre månaderna av medlemskapet. Som fortsatt medlem har du även möjlighet att utöka försäkringar så att de omfattar din familj, till förmånliga priser. Detta familjeskydd innefattar sjukförsäkring, pensionsförsäkring och barnförsäkring.

Tillsammans med Förenade Liv har SFL jobbat fram en inkomstförsäkring vilken automatiskt ingår när du betalar medlemsavgift till fackförbundet. Denna garanterar en trygghet om du skulle bli arbetslös och har en högre lön än vad taket för din a-kassa är.

Förbundet erbjuder inte juridiskt stöd eller rådgivning gällande din karriär eller kommande pension. 

Kort info om SLF

Medlemsavgift

225 kr/mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Medlemmar

1100 st

Centralorganisation

TCO

Förmåner
Inkomstförsäkring
Försäkringar
Rådgivning
Kundtjänst

Totalbetyg

3.3 av 5
4.5/5

Som ny medlem hos SLF har du gratis olycksfallsförsäkring och livförsäkring de första tre månaderna. Du får inkomstförsäkring och andra gruppförsäkringar som du kan teckna för både dig och din familj till förmånliga priser. SLF är ett litet förbund där du kan vara med och påverka dina arbetsvillkor mycket själv. Förbundet hjälper dig att göra din arbetsplats säker. SLF är ett av 14 fackförbund som ingår i TCO, där du erbjuds rabatt på Nordic Choice Hotel, rabatt på el och telefoni hos Östkraft. Du har dessutom rabatt på bolån hos Nordea och SEB. 

Förmåner som ingår i SLFs medlemsskap

  • Bolån
  • Medlemslån
  • Medlemsrabatter
  • Medlemstidning
3.0/5

SLF har tillsammans med Förenade Liv en inkomstförsäkring som ingår automatiskt om du är medlem i SLF och en a-kassa. Försäkringen ger dig en trygghet om du skulle bli arbetslös och har en högre lön än taket hos din a-kassa. Du får 80 % av din a-kassegrundande inkomst. Ersättningen gäller i max 100 dagar och taket ligger på 60 000 kronor. Har du varit arbetslös och omfattats av försäkringen har du möjlighet att få fortsatt ersättning vid ny arbetslöshetsperiod. Blir du arbetslös inom 12 månader där du slutade sist fortsätter du på de 100 dagarna. Efter 12 månader kan du få 100 nya ersättningsdagar.

Grundförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod
60 000 kr/mån Max lön att försäkra 100 dagar Max ersättningsperiod

Med tilläggsförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod Extrakostnad
- Max lön att försäkra - Max ersättningsperiod - Extrakostnad
Läs mer om inkomstförsäkringen
3.5/5

Förbundet SLF har tillsammans med förenade liv tagit fram ett försäkringspaket för dig som medlem. I paketet ingår olycksfalls- och livförsäkring. De första tre månaderna är gratis. Du har möjlighet att utöka försäkringarna så att även din familj omfattas. Det finns familjeskydd som ger din familj trygghet om det skulle hända dig något, sjukförsäkring som ger extra pengar vid sjukskrivning och barnförsäkring om ditt barn blir sjuk eller råkar ut för en olycka. Du är även försäkrad om du råkar ut för något under arbetstid och så har du pensionsförsäkring.

Försäkringar som ingår i SLFs medlemsskap

-

Försäkringar med rabatterat pris

-
2.0/5

Det är en styrelse som leder SLF med cirka tio personer som har kunskap inom ditt yrkesområde. Behöver du rådgivning eller stöd kontaktar du personen direkt. Hantering av medlemskap och frågor kring det, a-kassa och arbetsmiljöfrågor med mera är det förbundskansliet som ansvarar för. Inom SLF finns många riskfyllda yrken, förbundet hjälper dig därför med att känna dig säker på din arbetsplats.

SLF har medlemmar från hela landet och väljer ut representanter som är bekanta med de aktuella verksamheterna på lokal plats. Representanterna samlar ihop medlemmar som bor nära varandra och håller regelbundna utbildningar och träffar.

Rådgivning som ingår i SLFs medlemsskap

  • Juridiskt stöd
  • Karriärstjänster
  • Pensionsrådgivning
  • Personlig rådgivning
3.5/5

Eftersom SLF är ett litet förbund och inte har så många i supporten finns det telefonnummer och e-postadresser till varje ombudsman, ledamot, ordförande och handläggare. Alla är specialiserade inom din bransch och har god kunskap som är till hjälp gällande din anställning och arbetsplats. Kansliet har hand om medlemmar och deras medlemskap samt a-kassa. Avtal, arbetsrätt, förhandlingsfrågor samt arbetsmiljöfrågor tas om hand av ombudsmän. Deras telefontider är måndag-torsdag 09:00-15:00 samt fredag 09:00-14:00.

Jobbar du inom något av yrkesområdena för lantbruk, virkesmätning, golf, 4H, naturbruksgymnasierna, Studiefrämjandet eller Jägarförbundet får du bli medlem hos SLF.

Om SLF – Skogs- och lantbrukstjänstemannaförbundet

SLF, Skogs- och lantbrukstjänstemannaförbundet är fackförbundet för dig som är verksam inom lantbruk, jägarförbund, miljö- och faunavård, naturbruksgymnasier eller liknande. SLF grundades i början av 1900-talet och är idag ett av Sveriges minsta fackförbund. Förbundet har cirka 1 100 medlemmar något som kan ses som en fördel. Som medlem i SLF fackförbund har du nämligen stor chans att göra din röst hörd och verkligen kunna förändra och påverka din och din yrkesgrupps arbetsvillkor.

SLF välkomnar även egenföretagare eller dig som kombinerar eget företag med en anställning. På så sätt, kan du oavsät anställningsform, delta i det fackliga arbetet och förbättra arbetsvillkoren inom skog- och lantbruk för alla inom yrkesområdet.

Varför ska jag gå med i SLF?

I SLF arbetar personer som har stor förståelse och kunskap i just ditt yrkesområde. Om du skulle få problem på din arbetsplats, exempelvis att du hamnar i tvist med en arbetsgivare, kan du vända dig till SLF fackförbund för att få hjälp. I branschen för skog- och lantbruk finns det många riskfyllda moment. SLF jobbar för att din arbetsplats ska bli så säker som möjligt och arbetsmiljöarbetet är en viktig punkt för fackförbundet.

Om du upptäcker en risk på din arbetsplats eller anser att arbetsmiljön inte är säker kan du vända dig till ditt fackförbund för att få hjälp att förhanda med din arbetsgivare om åtgärder.

Gå till SLF

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om SLF

SLF har inga omdömen ännu