SULF

SULF är fackföreningen för personal på universitet, forskningsinstitut och högskolor. Likt många andra fackföreningar erbjuder SULF en inkomstförsäkring som säkerställer en inkomst även om du blir arbetslös. Du får också ta del av förmånliga erbjudanden vid teckning av bland annat bolån.

Du får också teckna diverse försäkringar till förmånliga priser. Dessa utgörs av personförsäkring, familjeförsäkring, pensionsförsäkring och liknande. Du får dessutom den kostnadsfria medlemstidningen samt rabatterade tidningsprenumerationer. Är du intresserad av att jobba utomlands, eller om du redan jobbar utomlands, har du tillgång till facklig hjälp av professionella ombudsmän. Som medlem hos SULF kan du smidigt jämföra löner med hjälp av tillgänglig statistik.

Vad gäller föreningens support riktar de främst in sig på frågor som rör ditt medlemskap. Behöver du rådgivning gällande din anställning hänvisas du till din lokala fackföreträdare och den Saco-förening som är närmast dig.

Kort info om SULF

Medlemsavgift

65-240 kr/mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Medlemmar

20000 st

Centralorganisation

LO

Förmåner
Inkomstförsäkring
Försäkringar
Rådgivning
Kundtjänst

Totalbetyg

4.1 av 5
5.0/5

Du har väldigt bra förmåner som medlem i SULF. Du har förmånliga priser vid teckning av bolån och medlemslån hos flera banker, förutom inkomstförsäkringen får du erbjudanden om försäkringar för dig och hela familjen, du får rabatt på flera tidningsprenumerationer plus att förbundstidningen kommer hem kostnadsfritt. Du får dessutom facklig hjälp vid arbete utomlands och möjlighet att gå på kurser och informationsdagar som SULF arrangerar. Som medlem kan du lätt jämföra löner och se lönestatistik genom Saco Lönesök som förbundet sammanställer. Dessutom erbjuds alltid professionellt stöd av fackliga ombudsmän. 

Förmåner som ingår i SULFs medlemsskap

 • Bolån
 • Medlemslån
 • Medlemsrabatter
 • Medlemstidning
4.5/5

Som medlem I SULF ingår en inkomstförsäkring för dig som SULF tagit fram tillsammans med TryggHansa. För att du ska få ersättning vid ofrivillig arbetslöshet behöver du både vara medlem hos SULF och Akademikernas a-kassa. Försäkringen ger dig skydd i 150 dagar och du får då 80 % av din a-kassegrundande lön upp till 80 000 kronor. Du har även möjlighet att teckna en tilläggsförsäkring som gör att du får 150 ersättningsdagar till. Totalt har du då 300 ersättningsdagar. Vilken premie för försäkringen du får beror på din inkomst. Du har även möjlighet att kombinera din ersättning från försäkringen och stöd från Trygghetsstiftelsen.

Grundförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod
80 000 kr/mån Max lön att försäkra 150 dagar Max ersättningsperiod

Med tilläggsförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod Extrakostnad
80 000 kr/mån Max lön att försäkra 300 dagar Max ersättningsperiod - Extrakostnad
Läs mer om inkomstförsäkringen
5.0/5

När du blir medlem hos SULF får du ett försäkringspaket som förbundet tagit fram med Förenade Liv. Det börjar gälla direkt, är kostnadsfritt i tre månader och innehåller olycksfalls-, liv-, sjuk- och sjukvårdsförsäkring. Efter tre månader kan du välja att behålla försäkringarna till ett förmånligt pris. Dessutom kan du teckna barn-, gravid- och seniorförsäkringar, och gör du det i samband med inträdet behöver du inte fylla i någon hälsoprövning. Du kan utöka försäkringarna och även försäkra din familj. För hemförsäkring har du ett bra erbjudande hos TryggHansa genom SULF.

Försäkringar som ingår i SULFs medlemsskap

-

Försäkringar med rabatterat pris

 • Barnförsäkring
2.0/5

För att få råd och stöd finns lite olika alternativ beroende på vad det gäller. Har du frågor om din anställning kan de lokala fackliga företrädarna svara på det bäst. Så i första hand ska du vända dig till den Sacoförening som är närmast dig. SULF har också en medlemsjour på telefon och på webben som du kan vända dig till gällande frågor om medlemsregister. Förbundskansliet svarar på frågor om pensioner, medlemskap, utredningar, avgifter med mera.

Rådgivning som ingår i SULFs medlemsskap

 • Juridiskt stöd
 • Karriärstjänster
 • Pensionsrådgivning
 • Personlig rådgivning
4.0/5

För att komma i kontakt med SULF ringer eller mejlar till deras medlemsjour. Medlemsjouren är öppen vardagar 09:00-11:00 och 13:00-15:00. Här kan du fråga om medlemsregistret eller prata med en kunnig ombudsman. Den är endast öppen för SULF-medlemmar. Har du mer speciella frågor om medlemsjour, press, medlemskap, avgifter, avier, förbundstidningen, pensioner, utredningar med mera ska du ta kontakt med förbundskansliet på telefon eller e-post. Deras öppettider är vardagar 08:30-16:30, sommartid stänger de en timme tidigare.

SULF är fackförbundet för dig som jobbar som universitetslärare och forskare. Du kan också bli medlem hos SULF om du är doktorand.

Om SULF – Sveriges universitetslärarförbund

SULF, Sveriges universitetslärarförbund är fackförbundet för dig som arbetar inom högskola eller universitet. Här finns totalt 20 000 medlemmar som bland annat arbetar som lärare, doktorand och forskare. SULF bildades 1984 genom en sammanslagning av Sveriges universitets- och högskoleanställdas förbund och Universitetslärarförbundet. Några av de viktigaste punkterna som SULF-förbundet arbetar med är utbildningar, löner och andra yrkesspecifika frågor.

Fackförbundet har alltid haft både en facklig och professionell inriktning och förhandlingar om löner och andra antällningsvillkort har varit en central uppgift. SULF har gjort stora insatser för att förbättra karriärsystemet och för att göra belöningssystemet tydligare och bättre. SULF:s vision för framtiden har tre huvudrubriker:

 • Fritt sökande efter ny kunskap
 • Utbildning för framtiden
 • En kritisk kraft i samhället

Varför ska jag gå med i SULF?

Högskolevärlden är nästan som en djungel med alla komplicerade lagar och regler. Som medlem i fackförbundet kan du få hjälp att tyda förordningar och annat. Dessutom får du rådgivning när du behöver det, något som ger en trygghet om det skulle uppstå problemsituationer. Som medlem arbetar du efter det kollektivavtal som SULF förhandlat sig fram till. Med andra ord behöver du aldrig arbeta för sämre villkor och löner än de som fackförbundet utvecklat.

Gå till SULF

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om SULF

SULF har inga omdömen ännu