Svenska Målareförbundet

2.0
Vem kan bli medlem i Svenska Målareförbundet?

För att kunna bli medlem i Svenska Målareförbundet kan du bland annat arbeta som yrkesmålare, billackerar och industrilackerare. Du kan även bli skolmedlem om du studerar till någon av Svenska Målareförbundets yrkeskategorier. 

Avgift: 190–475 kr/mån
Gå till Svenska Målareförbundet

Svenska Målareförbundet är ett fackförbund för personer som jobbar som yrkesmålare, industrilackerare, materialarbetare, billackerare och servicearbetare. Som medlem har du alltid tillgång till professionellt stöd och rådgivning gällande yrkesrelaterade frågor. Genom ett kollektivavtal sparar du automatiskt inför pensionen och är dessutom försäkrad under din arbetstid.

Andra förmåner utgörs av rabatterade priser på bland annat nöjen, hotell och resor. Som medlem kan du också ta del av förmånliga lånemöjligheter hos Swedbank. Medlemmar över 20 års ålder får dessutom det så kallade ”Målarekortet”. Detta är ett MasterCard som är avgiftsfritt i ett år och det får användas inom tjänsten. Via detta kort får du ytterligare förmåner i form av erbjudanden och rabatterade priser.

Fördelar
 • Rådgivning gällande yrkesområdet och arbetsmiljön
 • Förmånligt låneerbjudande via Swedbank
 • Målarkortet laddat med flertal rabatter och förmåner
Nackdelar
 • Erbjuder ingen inkomstförsäkring
 • Inga försäkringar
Gå till Svenska Målareförbundet

Som medlem i Svenska Målareförbundet har du fackets stöd gällande frågor som rör bland annat lön, semester och arbetstider. Genom kollektivavtalet är du försäkrad under arbetstid och börjar dessutom spara till den kommande pensionen. Alla medlemmar får även ta del av flera erbjudanden och rabatter. Det kan handla om rabatter på resor, hotell och nöjen. Som medlem kan du också få förmånliga lånevillkor hos bland annat Swedbank. Du som är över tjugo år kan dessutom ansöka om Målarekortet, som är ett MasterCard med ett års fria tjänster.

Via Målarekortet kan du ta del av ytterligare erbjudanden och andra förmåner, som till exempel förlängd garanti vid större inköp eller reklamationsskydd i samband med bokning av resa.

 

Exempel på förmåner som ingår
  -
Exempel på rabatter som erbjuds
  -
Svenska Målareförbundet erbjuder ingen inkomstförsäkring.
Svenska Målareförbundet erbjuder inga försäkringar.
Försäkringar som ingår
  -
Försäkringar med rabatterat pris
  -

Svenska Målareförbundet erbjuder personlig rådgivning till alla sina medlemmar, vilket innebär en trygghet på jobbet. Fackförbundet lovar att stötta och hjälpa medlemmar som ber om det eller som är i behov av det. I Svenska Målareförbundet kan du också vara med och påverka genom att framföra synpunkter eller förbättringar och komma med förslag på potentiella förändringar inom fackförbundet. Du kan också vända dig till fackförbundet om du har frågor eller funderingar rörande arbetsmiljön, då målarbranschen anses vara relativt utsatt. 

Exempel på rådgivning som ingår
  -

Svenska Målareförbundet är uppbyggt av nio olika avdelningar, som i sin tur är uppdelade i ytterligare sektioner. Utöver det finns lokala klubbar och verkstäder. Behöver du support kan du antingen vända dig till huvudkontoret eller till den lokala avdelningen som du tillhör. Huvudkontoret ligger i Stockholm och tar emot kontakt via telefon och e-post. Telefontiderna är 08:00-16:30 måndag till torsdag, medan du på fredagar kan ringa mellan 08:00-15:30.

På Svenska Målareförbundets hemsida kan du under fliken Kontakta din avdelning få upp alla de befintliga avdelningarna och lätt hitta till den sektorn du som medlem tillhör.

Kontaktvägar
Chat
E-post
Facebook
Telefon

Om Svenska Målareförbundet

Svenska Målareförbundet är verksamma för att förbättra arbetsvillkor samt för att leda fram intressen och frågor för arbetare i branschen. I förbundet finns 15 500 medlemmar som bland annat arbetar som byggnadsmålare, järnmålare, billackerare och industrilackerare. Några viktiga framgångar som fackförbundet haft är regler för ackord. Innan dessa regler fanns fick de arbetare som erbjöd tjänster till lägst betalning oftast jobben. Idag finns det en rikstäckande prislista att gå efter.

I yrkesrollen som målare utsätts man ofta för farliga kemikalier, detta är något som Svenska Målareförbundet arbetar för att få bort. Genom ett stort arbete lyckades fackförbundet vägra sina medlemmar att utsättas för giftiga kemikalier vilket avsevärt förbättrade många arbetsplatser.

Varför ska jag gå med i Svenska Målareförbundet?

Att vara medlem i Svenska Målareförbundet innebär en stor trygghet eftersom medlemmarna tillsammans bildar ett starkt förbund. Som medlem får du alltid hjälp och stöd när det behövs och du får även en stor säkerhet genom framförhandlade kollektivavtal. Förr kunde målare inte räkna med en femdagars arbetsvecka, ergonomiska verktyg eller vattenbaserade färger. Det är många års arbete från Svenska Målareförbundet som gjort detta möjligt. Som medlem kan du själv vara med och påverka, komma med förslag och förbättra arbetsvillkoren för alla som arbetar i branschen.

Mer information

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Svenska Målareförbundet

Svenska Målareförbundet har inga omdömen ännu