Sveriges Arbetsterapeuter

Sveriges Arbetsterapeuter är en facklig organisation för arbetsterapeuter och de som studerar till arbetsterapeut. Som medlem i fackförbundet får du automatiskt ta del av en generell inkomstförsäkring. Denna är av stor nytta om du skulle bli arbetslös. Du får då bidrag som omfattar större summor än a-kassa. Ersättningen utgörs av 80 % av din månadslön och erbjuds i 120 dagar.

Sveriges Arbetsterapeuter jobbar aktivt tillsammans med Swedbank, SEB, Nordea samt Danske Bank. I och med detta samarbeta har medlemmar tillgänglighet till förmånliga lånemöjligheter och villkor. Du får även tillgång till rabatterade tidningsprenumerationer och beställningar från Adlibris hemsida. Är du medlem i Sveriges Arbetsterapeuter och studerar samtidigt får du också rabatt på kurslitteratur.

Sveriges Arbetsterapeuter erbjuder dig en stabil försäkring och det enda som vi saknar är en pensionsförsäkring.

Kort info om Sveriges Arbetsterapeuter

Medlemsavgift

167-293 kr/mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Medlemmar

10200 st

Centralorganisation

SACO

Förmåner
Inkomstförsäkring
Försäkringar
Rådgivning
Kundtjänst

Totalbetyg

4.6 av 5
5.0/5

Sveriges Arbetsterapeuter samarbetar med Danske Bank, SEB, Swedbank och Nordea och erbjuder därigenom sina medlemmar billigare bo- och medlemslån på dessa banker. Förbundet driver också en kursverksamhet, och medlemmar kan delta i Sveriges Arbetsterapeuters specialistutbildning helt gratis. Fackförbundet har två lägenheter i Klövsjö 50 mil utanför Stockholm som förbundet hyr ut åt sina medlemmar till ett billigt pris. Som medlem får man även en rabatt på 5 % på böcker från nätbokhandeln Adlibris.

Medlemmar kan dessutom prenumerera på tidningen Hälsa till ett rabatterat pris. Medlemstidningen Arbetsterapeuten kommer ut 8 gånger per år och ingår i medlemskapet. Studerande som är medlemmar i Sveriges Arbetsterapeuter får rabatt på kurslitteratur.

Förmåner som ingår i Sveriges Arbetsterapeuters medlemsskap

 • Bolån
 • Medlemslån
 • Medlemsrabatter
 • Medlemstidning
4.0/5

Sveriges Arbetsterapeuters inkomstförsäkring ingår i medlemskapet, det vill säga du behöver inte ansöka om att omfattas av försäkringen. Inkomstförsäkringen försäkrar du att du får en större inkomst än den du får från a-kassan ifall du skulle bli arbetslös. A-kassan ersätter en lön på högst 25 025 kronor i månaden, medan taket för Sveriges Arbetsterapeuters inkomstförsäkring ligger på 50 000 kronor i månaden. Ersättningen är 80 % av din månadslön i 120 dagar.

För att du ska kunna få ersättning från inkomstförsäkringen krävs det att du är medlem i Akademikernas a-kassa, AEA. Det kostar 100 kronor i månaden. Du ska dessutom ha varit ansluten till inkomstförsäkringen i minst 12 månader innan du blir arbetslös. 

Grundförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod
50 000 kr/mån Max lön att försäkra 120 dagar Max ersättningsperiod

Med tilläggsförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod Extrakostnad
80 000 kr/mån Max lön att försäkra 300 dagar Max ersättningsperiod 35-218 kr/mån Extrakostnad
Läs mer om inkomstförsäkringen
5.0/5

Sveriges Arbetsterapeuter är ett av fem Sacoförbund som äger försäkringsbolaget Akademikerförsäkring, som erbjuder förmånliga försäkringar till förbundens medlemmar. Nya medlemmar erbjuds ett försäkringspaket som består av en olycksfallsförsäkring och en livförsäkring på 300 000 kronor gratis i tre månader. Medlemmar kan välja att ha kvar försäkringarna efter att gratisperioden tagit slut. Sveriges Arbetsterapeuter har även ett avtal med TryggHansa, som bland annat erbjuder ett företagarpaket som består av en egendomsförsäkring och rättsskydd.

Genom avtalet får arbetstagare som är medlemmar i Sveriges Arbetsterapeuter en rabatt på 10 % på försäkringar från TryggHansa, och privata vårdgivare kan även teckna en patientförsäkring. 

Försäkringar som ingår i Sveriges Arbetsterapeuters medlemsskap

-

Försäkringar med rabatterat pris

 • Barnförsäkring
 • Bilförsäkring
 • Diagnosförsäkring
 • Grupplivförsäkring
 • Hemförsäkring
 • Livförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring
 • Sjukvårdsförsäkring
 • Tjänstegrupplivförsäkring
4.0/5

Sveriges Arbetsterapeuter är måna om att förbundet ska fungera som ett stödnätverk för sina medlemmar. Det ordnas bland annat tematräffar, kurser och seminarier där medlemmar kan träffas och diskutera problem och frågor relaterade till arbetslivet. Förbundet har även en grupp på LinkedIn som medlemmar kan gå med i. Det finns även möjlighet att boka tid för individuell rådgivning om man vill ha hjälp med till exempel kontrakt, journalföring, försäkringar med mera.

Förbundet har också ombudsmän som ger speciell rådgivning till chefer. Både studenter och ordinarie medlemmar kan delta i Sveriges Arbetsterapeuter mentorprogram som finns till för att guida personer som är eller ska bli verksamma inom branschen. 

Rådgivning som ingår i Sveriges Arbetsterapeuters medlemsskap

 • Juridiskt stöd
 • Karriärstjänster
 • Pensionsrådgivning
 • Personlig rådgivning
5.0/5

Sveriges Arbetsterapeuter har en mycket bra support som man når antingen via mejl eller telefon. Det finns en telefonväxel som är öppen måndagar till torsdagar från 8:30 till 16:30 (fredagar till 15:00, lunchstängt 12:00-13:00). Via växeln kan du välja att kopplas till medlemsjouren där du kan diskutera frågor om arbete, lön med mera. Medlemsjouren är öppen från 8:30 till 12:00 på vardagar. På hemsidan hittar du även kontaktuppgifter till enskilda ombudsmän och förtroendevalda.

Du som jobbar som arbetsterapeut kan bli medlem hos Sveriges arbetsterapeuter. Även du som studerar för en framtid inom arbetsterapin, är chef eller egenföretagare kan bli medlem. 

Om Sveriges Arbetsterapeuter

Sveriges Arbetsterapeuter är fackförbundet för alla med yrkesrollen arbetsterapeut. Som medlem får du exempelvis hjälp med löneförhandlingar och problemhantering på din arbetsplats. Det är Sveriges Arbetsterapeuters högsta prioritet att du får rätt lön, ett rättvist anställningsavtal, skälig pension och att du har de försäkringar du behöver. Med många års erfarenhet har Sveriges Arbetsterapeuter koll på allt som rör din bransch och de jobbar ständigt för att utveckla och förbättra arbetsvillkoren för arbetsterapeuter.

Nästan 90% av alla yrkesverksamma arbetsterapeuter i Sverige är medlemmar i Sveriges Arbetsterapeuter. Den höga represantativiteten är fackförbundets största styrka och med medlemmarnas gemensamma engagemang kan Sveriges Arbetsterapeuter påvisa arbetsterapeuters kompetens och nytta. Fackförbundet driver frågor som synliggör arbetsterapeuters värde, både på central och lokal nivå.

Varför ska jag gå med i Sveriges Arbetsterapeuter?

Medlemskapet är en slags arbetsrättsförsäkring. Sveriges Arbetsterapeuter har koll på allt om branschen gällande lön, anställningsavtal, pension och försäkringar. Genom att ha ett fackförbund som stöttar dig när det uppkommer situationer där du inte vet hur du ska agera kan du känna dig trygg på din arbetsplats och på arbetsmarknaden. Genom ett medlemskap i Sveriges Arbetsterapeuter får du även goda möjligheter att hålla dig uppdaterad på det som händer inom arbetsterapi och i arbetsterapeuternas omvärld.

Gå till Sveriges Arbetsterapeuter

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Sveriges Arbetsterapeuter

Sveriges Arbetsterapeuter har inga omdömen ännu