Sveriges Skolledarförbund

4.4
Vem kan bli medlem i Sveriges Skolledarförbund?

Hos Svenska skolledarförbundet kan du bli medlem om du arbetar som chef eller har annan ledarposition inom skolväsendet. 

Avgift: 80–335 kr/mån
Gå till Sveriges Skolledarförbund

Sveriges Skolledarförbund utgör en fackförening som behandlar frågor och ärenden inom skolvärlden. Förbundets medlemmar består till stor del av chefer inom utbildningsområdet och högt uppsatta lärare. När du går med i förbundet får du automatiskt en inkomstförsäkring. Detta kan vara en enorm trygghet då den säkrar en inkomst om du skulle bli arbetslös under en tid.

Utöver detta kan du som medlem i Sveriges Skolledarförbund få andra förmåner, bland annat finansiella. Ett aktivt samarbete mellan fackförbundet och en rad olika banker gör det möjligt för medlemmar att ansöka och ta lån med fördelaktigt lagda räntor. Du får även rabatt på ett årsabonnemang på Förskoleforum.

Förbundet erbjuder en god försäkring för sina medlemmar men har inte inkluderat rådgivning gällande pension.

Fördelar
 • Inkomstförsäkring inkluderas i medlemskapet
 • 20 % rabatt på årsabonnemang på Förskoleforum
 • Kostnadsfritt försäkringspaket från If i 3 månader
Nackdelar
 • Erbjuder ingen tilläggsförsäkring
Gå till Sveriges Skolledarförbund

Som medlem hos Sveriges Skolledarförbund finns flertalet förmåner att dra nytta av. Dels kan du ta del av förbundets statistik och fakta kring löner för att veta hur du kan agera vid lönesamtal. Via Danske Bank kan du vidare ansöka om bolån med konkurrenskraftig ränta. Dessutom får du en personlig rådgivare och kostnadsfria vardagstjänster på samma bank i ett år. Även hos Swedbank, Nordea och SEB finns förmånliga medlemslån du kan ansöka om utan säkerhet.

Genom Sveriges Skolledarförbund får du också 20 % rabatt på ett årsabonnemang på Förskoleforum. Det är ett kompetensforum för personal inom branschen, där fokus ligger på att förbättra yrkes- och kompetensutvecklingen. Du kan även teckna elavtal med förmånligt pris hos elbolaget Mälarenergi. Dessutom kan du få rabatt på kryssningar med Viking Line och Birka Cruises, samt billigare hotellnätter på samtliga Nordic Choice Hotel inom Skandinavien.

Exempel på förmåner som ingår
  -
Exempel på rabatter som erbjuds
  -

Via medlemskap i Sveriges Skolledarförbund kan du få en inkomstförsäkring som skyddar dig vid eventuell arbetslöshet. Den täcker 80 % av din tidigare lön, upp till 70 000 kronor i månaden. Sammanlagt får du ersättning i 150 dagar efter gällande karens för a-kassan. Den är också att betrakta som ett komplement för bidraget du får från a-kassan. För att omfattas av inkomstförsäkringen som Sveriges Skolledarförbund erbjuder ska du ha varit oavbruten medlem i förbundet i minst 12 månader innan arbetslösheten.

Tidigare medlemskap i annat förbund kan räknas med i kvalifikationstiden, så till vida att den låg i direkt anslutning till det nya medlemskapet. Du bör även vara medlem av AEA (Akademikernas a-kassa) för att få ut ersättningen. 

Grundförsäkring
Max lön att försäkra Max ersättningsperiod Kostnad
70 000 kr/mån Max lön att försäkra 150 dagar Max ersättningsperiod Ingår Kostnad
Med tilläggsförsäkring
Max lön att försäkra Max ersättningsperiod Extra kostnad
- Max lön att försäkra - Max ersättningsperiod - Extrakostnad

Förutom inkomstförsäkringen finns andra försäkringsavtal du kan få via Sveriges Skolledarförbund. När du går med i förbundet ansluts du automatiskt till ett grundskydd via If. Där ingår liv- och sjukförsäkring, försäkring för kritisk diagnos samt olycksfallsförsäkring. Samtliga försäkringar är premiefria de tre första månaderna. Om du sedan inte vill behålla skyddet låter du helt enkelt bli att betala de fortsatta premierna. Har du tidigare haft Lärarförsäkringar kan du enkelt byta till If.

Som medlem i förbundet får du dessutom 15 % rabatt på If:s hem- och villaförsäkring. Den skyddar hela familjen, hemma såväl som på resan. 

Försäkringar som ingår
  -
Försäkringar med rabatterat pris
  -

Genom medlemskapet i Sveriges Skolledarförbund finns diverse stöd att få. Du kan kontakta förbundets ombudsmän för att få professionella råd och förhandlingshjälp i ärenden som löner, arbetsvillkor och arbetsliv. Där finns även en medlemsjour att kontakta med personligt stöd. Juristerna där kan även företräda dig juridiskt i eventuella tvister. Du kan även ta del av en exklusiv lönerådgivningstjänst via Sveriges Skolledarförbund. Dessutom kan du få proffshjälp med granskning av ditt anställningsavtal. 

Exempel på rådgivning som ingår
  -

Sveriges Skolledarförbund kan du kontakta via en telefonväxel som har öppet på vanliga kontorstider. Dock stänger man något tidigare under sommaren. Du kan även välja att skicka e-post, vanlig post eller besöka huvudkontoret på Vasagatan i Stockholm. För fackliga frågor kan du förslagsvis kontakta ditt lokala ombud eller förening. Det finns även en särskild medlemsservice som du når via telefon och e-mail. Telefontid på vardagar är mellan 08:30 och 15:00.

Kontaktvägar
Chat
E-post
Facebook
Telefon

Om Sveriges Skolledarförbund

Sveriges Skolledarförbund bildades år 1966 och organiserar ledare inom utbildnings- och skolsektorn. Du som är verksam som chef i utbildningsområdet och arbetar inom utvecklingen av skolor kan bli medlem i Sveriges Skolledarförbund. De viktigaste punkterna för Sveriges Skolledarförbund är utvecklingen av professionaliteten i yrket samt ledarnas betydelse för att skolor ska kunna utvecklas till det bättre.

En av huvudfrågorna för fackförbudet är att Sveriges skolledare ska få lön och anställningsvillkor som motsvarar det ansvar som yrkesområdet kräver. Sveriges Skolledarförbund har dessutom arbetat för en arbetsmiljö som främjar hälsa och arbetsglädje för alla skolledare.

Varför ska jag gå med i Sveriges Skolledarförbund?

Om du någonsin under din arbetskarriär skulle stöta på konflikter eller tvister kan du som medlem få hjälp från Sveriges Skolledarförbund. Att få stöd från ditt fackförbund innebär en enorm trygghet eftersom du slipper ta problemen själv. Som medlem bidrar du även till att stärka fackförbundets arbete vilket kan förbättra yrkesområdet för både dig och alla andra skolledare i Sverige.

Mer information

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Sveriges Skolledarförbund

Sveriges Skolledarförbund har inga omdömen ännu