Sveriges Veterinärförbund

3.5
Vem kan bli medlem i Sveriges Veterinärförbund?

För att ha möjlighet att bli medlem hos Sveriges Veterinärförbund behöver du vara veterinär med en svensk veterinärlegitimation. Är du veterinärstudent får du också bli medlem. 

Avgift: 342–420 kr/mån
Gå till Sveriges Veterinärförbund

Sveriges Veterinärförbund riktar sig främst till yrkesveterinärer och djurskötare. Fackförbundet består av cirka 3 000 medlemmar som alla får ta del av de förmåner som ingår i medlemskapet. Dessa utgörs av många olika saker som kan vara av fördel inom yrket. Du får köpa din arbetsutstyrsel till rabatterat pris bland annat, vilket är mycket fördelaktigt då kostnaderna för dessa kan bli höga.

Utöver detta får du dessutom specialerbjudanden i form av rabatterade priser på diverse upplevelser. Du får bland annat specialpris på utvalda bensinstationer, hotell, kryssningar samt biluthyrningar i Europa. Du får även rabatterade priser på Adlibris bokhandel, Waxholms hotell och Vidilab. Förbundet erbjuder inte sina medlemmar inkomstförsäkring.  

Fördelar
 • Förmånliga priser på djurförsäkring och ansvarsförsäkring
 • Bo- och medlemslån hos Swedbank, Nordea, SEB till förmånliga priser
 • Medlemsrabatt på allt från kläder till hotell, biluthyrning och kryssningar
Nackdelar
 • Inkomstförsäkring ingår inte
 • Ingen kundsupport under helger
Gå till Sveriges Veterinärförbund

Sveriges Veterinärförbund erbjuder många olika typer av förmåner till sina medlemmar. För det första får alla medlemmar köpa sina arbetskläder och arbetsskor till ett rabatterat pris. Vidare kan du dessutom hitta rabatter på bland annat utvalda hotell, bensinstationer, kryssningar och biluthyrningar i Europa. Rabatterade priser gäller även på Adlibris bokhandel, Vidilab och Waxholms hotell. Som medlem får du också en rad försäkringsförmåner och möjligheten att ta fördelaktiga lån via fackförbundet, som exempelvis billån.

Det går också att ta bolån via SEB. Du får dessutom ett medlemskort, ett Starta eget-paket, ett Statoilkort med tillhörande MasterCard, Veterinärförbundets medlemstidning och tillgång till SACO el. Slutligen erbjuds du också möjligheten att gå på Akademikerkompetens föreläsningsdagar helt utan kostnad. 

Exempel på förmåner som ingår
  -
Exempel på rabatter som erbjuds
  -
Sveriges Veterinärförbund erbjuder ingen inkomstförsäkring.

Sveriges Veterinärförbund erbjuder en rad försäkringar till sina medlemmar, som ibland till och med är kostnadsfria. Du kan välja att teckna en praktik- och ansvarsförsäkring, som reglerar en individuell allriskförsäkring, men också en praktikförsäkring för alla som jobbar på arbetsplatsen. Du kan vidare välja att teckna gruppförsäkringar via fackförbundet. Exempel på försäkringar som kan ingå i avtalet är livförsäkring, sjukförsäkring, sjukkapital, olycksfallsförsäkring och barnförsäkring.

Med hjälp av ditt medlemskort som du får av Sveriges Veterinärförbund kan du också få rabatt på djurförsäkringar hos Sveland, som gäller för katter, hästar och hundar. Du får dessutom veterinärvårdspremien till ett förmånligare pris i samband med en ny försäkring på ett djur. Slutligen kan nylegitimerade medlemmar få en gratis försäkring som gäller under de första två åren som medlem. Försäkringen täcker då olycksfall-, ansvars- och livförsäkringar. 

Försäkringar som ingår
  -
Försäkringar med rabatterat pris
  -

Sveriges Veterinärförbund erbjuder juridiskt stöd, karriärtjänster och personlig rådgivning till sina medlemmar. Fackförbundet värnar om sina medlemmar och ger alltid stöd och rådgivning vid arbetsrelaterade frågor. Det kan handla om löneförhandlingar eller att lösa tvister som uppstått på arbetet. Medlemmar kan också alltid ta kontakt med fackförbundet om det finns frågor gällande exempelvis arbetsuppgifter, anställningen, arbetsvillkor eller lön. Sveriges Veterinärförbund satsar mycket på den personliga rådgivningen och därför kan du som medlem vända dig till fackförbundet för att få stöd med det mesta.

Exempel på rådgivning som ingår
  -

Medlemmar i Sveriges Veterinärförbund kan räkna med en god support från fackförbundet. Det går att nå förbundskansliet både via telefon och e-post. Telefonväxelns öppettider är 09:00-16:00, måndag till torsdag. På fredagar kan du istället nå förbundet mellan klockan 09:00-15:00. På Sveriges Veterinärförbunds hemsida hittar du enkelt telefonnummer och e-post till alla medlemmar i styrelsen och du kan även komma i kontakt med de ansvariga utgivarna för medlemstidningen.

Kontaktvägar
Chat
E-post
Facebook
Telefon

Om Sveriges Veterinärförbund

Sveriges Veterinärförbund grundades år 1860 för att kunna påverka arbetsförhållandena för veterinärer samt för att värna om utveckling inom området. Fackförbundet ville så klart även värna om sina medlemmars ekonomiska intressen, något som förbundet fortfarande gör. För att kunna bli medlem i Sveriges Veterinärförbund måste du vara behörig veterinär, medgivits rätt att verka som veterinär i Sverige alternativt att du är veterinärstuderande.

Fackförbundets viktigaste frågor är att veterinärers löner ska utvecklas positivt, verka för en produktion av livsmedel som är etisk och där djurens behov på bästa sätt tillvaratas samt att värna om god djurhälsa och djurskydd inom djurhållningen. Sveriges Veterinärförbund arbetar även med att ta fram olika policys inom djurhållning, bland annat har de tagit fram riktlinjer för användning av antibiotika vid djurvård.

Varför ska jag gå med i Sveriges Veterinärförbund?

Som medlem i Sveriges Veterinärförbund har du alltid ett tryggt stöd som kan komma väl till pass vid exempelvis löneförhandlingar eller om du hamnat i en tvist med din arbetsgivare. Du bidrar dessutom till det fackliga arbetet som kan förbättra arbetsvillkoren för dig som enskild individ, för alla andra veterinärer runt och i Sverige samt till bättre miljö för djur i Sverige.  

Mer information

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Sveriges Veterinärförbund

Sveriges Veterinärförbund har inga omdömen ännu