Unionen

Unionen är idag Sveriges största fackförbund med över 640 000 medlemmar inom den privata sektorn. Som medlem i Unionen får du bland annat rådgivning och juridisk stöd om du skulle hamna i en konflikt på din arbetsplats. Medlemmar i Unionen får också ta del av flertal andra rabatter och fördelar som förmånligare priser på försäkringar, medlemslån och bostadslån.

Det ingår även en inkomstförsäkring i medlemskapet som försäkrar din inkomst (upp till 60 000 kr/mån i max 150 dagar som bas). Med Unionens tilläggsförsäkring kan du försäkra en lön på upp till 150 000 kr/mån och 200 ersättningsdagar.

Kort info om Unionen

Medlemsavgift

50-225 kr/mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Medlemmar

660000 st

Centralorganisation

TCO

Förmåner
Inkomstförsäkring
Försäkringar
Rådgivning
Kundtjänst

Totalbetyg

4.8 av 5
Gå till Unionen

JUST NU! 3 månader gratis (värde upp till 675 kr)

4.5/5

Utöver riktigt bra försäkringserbjudanden får du generellt gynnsamma rabatter och förmåner som medlem i Unionens fackförbund. Du kan nämligen ta del av allt från trevliga rabatter på kryssningar med Viking Line och Birka Cruises till prisvärda hotellerbjudanden och fina reserabatter.

Som medlem i Unionen erbjuds du dessutom ett särskilt prisvärt alternativ för hemlarm från Securitas. Är du journalist kan du dessutom få ditt unika presskort direkt av Unionen.

Förmåner som ingår i Unionens medlemsskap

 • Bolån
 • Medlemslån
 • Medlemsrabatter
 • Medlemstidning
4.5/5

Unionens inkomstförsäkring innebär i stora drag att du som medlem har möjlighet att få så mycket som 80 % av en inkomst på upp till 60 000 kronor om du skulle bli utan jobb. Försäkringen ingår i medlemskapet och ger en ersättningstid på 150 dagar, vilket är ungefär 7 månader. Vill du ha ett mer omfattande skydd med längre ersättningstid eller högre inkomst kan du teckna en tilläggsförsäkring.

Kraven för att kunna utnyttja inkomstförsäkringen är att du under minst 1 års tid måste ha varit medlem i både Unionen samt en a-kassa. Du ska under samma period dessutom ha uppfyllt kravet på arbetsvillkor för att ta del av ersättningen, vilket är att varje månad minst ska innehålla 80 timmars totalt registrerad arbetstid.

Grundförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod
60 000 kr/mån Max lön att försäkra 150 dagar Max ersättningsperiod

Med tilläggsförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod Extrakostnad
150 000 kr/mån Max lön att försäkra 200 dagar Max ersättningsperiod 50-100 kr/mån Extrakostnad
Läs mer om inkomstförsäkringen
5.0/5

Utöver den nämnda inkomstförsäkringen har du som medlem i Unionen ett tryggt försäkringspaket att ta del av. Du omfattas bland annat av en livförsäkring i de fall du blir utan arbete, oavsett om du är yrkesverksam eller egenföretagare.

Unionens medlemskap och medlemmarnas kollektivavtal ger dessutom ett försäkringsskydd på många plan. Det är en trygghet som förälder, vid arbetsskada, arbetslöshet, olycka, sjukdom och dödsfall, men fungerar även som ett skydd för dina saker och din egendom.

Försäkringar som ingår i Unionens medlemsskap

-

Försäkringar med rabatterat pris

 • Hemförsäkring
 • Livförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring
5.0/5

Som medlem i Unionen har du förmånen att ta del av mängder av aktiviteter och inslag som syftar till att utveckla och stötta dig i arbetslivet. Olika typer av coachning används bland annat som metod för att engagera och kompetensutveckla medlemmar och du som vill utöka ditt kontaktnät kan med fördel delta i något av alla event som anordnas.

Skulle du vara i behov av en mer specifik typ av rådgivning har Unionen specialiserade ombud som kan hjälpa dig med exempelvis affärsjuridisk rådgivning. I medlemskapet ingår även nyttiga inslag som exempelvis granskning av CV och intervjuträning, helt gratis.

Rådgivning som ingår i Unionens medlemsskap

 • Juridiskt stöd
 • Karriärstjänster
 • Pensionsrådgivning
 • Personlig rådgivning
5.0/5

Unionens support kan nås alla vardagar via e-post eller telefon. På deras hemsida hittar du enkelt de kontaktuppgifter du behöver för att kunna kontakta rätt person. Du kan ringa eller maila direkt till förbundskontoret eller till en specifik avdelning om du redan vet vem du bör rikta din fråga till.

Förbundet är även aktivt på sociala medier där du kan följa dem för att uppdatera dig om aktuella branschnyheter. Du kan även kommentera på deras inlägg för att delta i olika diskussioner.

Hos Unionen kan du bli medlem om du är tjänsteman inom den privata sektorn. Här får även studenter och egenföretagare bli medlemmar.

Om Unionen

Unionen grundades 2008 genom en sammanslagning av Tjänstemannaförbundet HTF och SIF. Fackförbundet finns idag på fler än 65 000 arbetsplatser och är öppet för alla tjänstemän som arbetar inom den privata sektorn, det vill säga de som inte arbetar på företag som ägs av en stat, landsting eller kommun.

Förbundet arbetar för att förbättra villkoren för sina medlemmar genom att förhandla med arbetsgivare, komma med förslag och utbilda. Unionen har tre stora frågor som de jobbar hårt med och det är att skapa fler och bättre arbeten, att skapa balans i arbetet och att kompetens ger styrka.

Varför ska jag gå med i Unionen?

Tyvärr förekommer det orättvisor i arbetslivet och det kan vara väldigt svårt att hantera själv. Om det skulle uppstå en tvist mellan dig och exempelvis din arbetsgivare finns Unionen som stöd. Hos Unionen finns både ombudsmän, klubbföreträdare och förbundsjurister till ditt förfogande.

Genom ditt medlemskap bidrar du även till att stärka det fackliga arbetet vilket kan förbättra arbetsvillkoren både för dig och de andra 640 000 medlemmarna.

Gå till Unionen

JUST NU! 3 månader gratis (värde upp till 675 kr)

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Unionen

Riktigt illa med hjälp när det faktiskt behövs. Man går snabbt in i en vägg med politik och svåra byråkratiska processer när det slår till. Man förstår rent snabbt att Unionen också är ett företag med sin egen agenda. Att dom sedan investerar i ryska oljebolag är väl egentligen bara ett bevis på att Union har blivit alldeles för stort och förmöget för att gå in i någon konflikt som kan påverka vinstutdelningen. Vi behöver alla se till att ge ut recensioner överallt så vi vet att vi inte är ensamma om något problem uppstår.
av Lina
Sämsta fack, varit medlem i 12 år och de nekar ersättning för två månader
av Raid Abdich
Fick information om möjlighet att få tillbaka x-antal kronor per termin för studiemedel (vid inlämning av blankett och kvitton/dylikt). När jag väl försöker lösa detta får jag reda på att det är för sent. Bestämmer mig då för att avsluta medlemsskapet; detta resulterar i ytterligare 2 månaders betalning... Hemskt hur de håller kvar en och suger ut alla pengar de kommer nära
av H
Really hard to cancel the membership. You have to call them, then wait for a form (~one week), then they will charge you two more months. Compares how easy to sign up for a membership. They want to make it hard so that they can con you more money!
av Zhe
Blev uppringd av telefonförsäljare, uppgav min mejl för att få mer information om unionen. Idag en månad senare har jag fått en faktura av unionen och gått med ofrivilligt.
av Philip
Fick jättebra hjälp och stöd då jag blev uppsagd felaktigt av ett företag. Alla jag varit i kontakt med är mkt kompetenta. Även fått ersättning för min litteratur när jag läste en kurs. Billigare avgift än de andra dessutom.
av Sandra