Vårdförbundet

Vårdförbundet utgörs av en obunden och fackligt partipolitisk organisation vars medlemskap främst är aktuellt för barnmorskor, sjuksköterskor och biomedicinska analytiker. Förbundet består av cirka 100 000 medlemmar vilket bäddar för en god ekonomisk omsättning. Tack vare detta kan vårdförbundet erbjuda en allomfattande inkomstförsäkring som betryggar din vardag om du som medlem skulle bli arbetslös. Taket för inkomstförsäkringen kan dock tyckas vara lite lågt.

Utöver detta erbjuder vårdförbundet andra förmåner i form av diverse rabatterade erbjudanden. Du får teckna fördelaktiga försäkringar samt bolån och även delta på event. Under dessa events har du möjlighet att diskutera arbetsrelaterade ämnen med andra inom samma bransch.

Kort info om Vårdförbundet

Medlemsavgift

265 kr/mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Medlemmar

110000 st

Centralorganisation

TCO

Förmåner
Inkomstförsäkring
Försäkringar
Rådgivning
Kundtjänst

Totalbetyg

4.1 av 5
4.0/5

Som medlem i Vårdförbundet erbjuds du ett stort urval av förmåner av olika slag. Bland annat får du möjligheten att möta annat branschfolk och ombud/förtroendevalda på utbildningar eller andra anordnade aktiviteter.

I samarbete med SEB och Nordea erbjuds Vårdförbundets medlemmar även unika villkor när det gäller bolån. Via TCO erbjuds du dessutom ett tryggt låneskydd i de fall du skulle bli sjuk eller bli av med jobbet. Andra rabatter som du kan ta del av är billigare priser på hotell, resor och böcker samt förmånliga avtal på el till hushållet. 

Förmåner som ingår i Vårdförbundets medlemsskap

 • Bolån
 • Medlemslån
 • Medlemsrabatter
 • Medlemstidning
3.0/5

Vårdförbundet erbjuder en standardförsäkring när det kommer till skydd vid arbetslöshet. Inkomstförsäkringen innefattar en ersättning på totalt 80 % av den inkomst du hade innan du blev utan jobb, med ett tak på 60 000 kronor. Ersättningstiden är totalt 200 dagar. Den dag du blir arbetslös ska du ha varit medlem i vårdförbundet samt svensk a-kassa under minst ett års tid, och därmed även uppfylla de krav som krävs för att vara medlem i a-kassan, för att kunna få ut ersättning. 

Grundförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod
60 000 kr/mån Max lön att försäkra 200 dagar Max ersättningsperiod

Med tilläggsförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod Extrakostnad
- Max lön att försäkra - Max ersättningsperiod - Extrakostnad
Läs mer om inkomstförsäkringen
5.0/5

Vårdförbundet samarbetar med Folksam när det kommer till försäkringar utöver medlemskapets automatiska inkomstförsäkring. Försäkringen stick- och skärskada ingår även den i medlemskapet och är oerhört viktig för den som jobbar inom vård och omsorg. Försäkringen är giltig för samtliga medlemmar ända upp till 67 års ålder.

I samband med registrerat medlemskap i Vårdförbundet ansluts du automatiskt till utvalda försäkringar som gäller gratis under de tre första månaderna. Väljer du att fortsätta med samma försäkringar efter perioden får du börja betala ett förmånligt premiepris. Försäkringarna det gäller är livförsäkring, olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring samt yrkesförsäkring.

Andra försäkringar från Folksam som erbjuds till gynnsamma priser är bland annat gravidförsäkring, hemförsäkring, studentförsäkring, seniorförsäkring samt barn- och ungdomsförsäkring.

Försäkringar som ingår i Vårdförbundets medlemsskap

-

Försäkringar med rabatterat pris

 • Barnförsäkring
 • Diagnosförsäkring
 • Grupplivförsäkring
 • Hemförsäkring
 • Livförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring
4.0/5

Har du funderingar kring din anställning eller ditt yrke rent generellt kan du vända dig till Vårdförbundet Direkt, som erbjuder personlig rådgivning. I övrigt är det förtroendevalda som ansvarar för fackarbetet som syftar till att skapa goda arbetsmässiga förutsättningar för all typ av sjukvårdspersonal. Du kan välja att kontakta din lokala avdelning för rådgivning. Kontaktuppgifter hittar du enkelt via hemsidan. Är du chef finns det särskilda personer på det lokala kontoret som kan vägleda dig i dina frågor.

Rådgivning som ingår i Vårdförbundets medlemsskap

 • Juridiskt stöd
 • Karriärstjänster
 • Pensionsrådgivning
 • Personlig rådgivning
4.5/5

För alla typer av frågor kring medlemskap eller anställning inom vården kontaktar du Vårdförbundet Direkt via telefon måndag till fredag. Det går även att ta kontakt med förbundet via webbplatsen, där man även finner annan nyttig information som kan ge svar på vanliga funderingar. Föredrar du att skicka e-post går även det bra.

Det kan vara bra att kontakta din lokala avdelning för att få hjälp av någon som är insatt i den region du arbetar i. Alla kontaktuppgifter finns listade på hemsidan.

Jobbar du som sjuksköterska, barnmorska, röntgensjuksköterska eller biomedicinsk analytiker är du välkommen att bli medlem hos Vårdförbundet. Även studenter för respektive yrkesgrupp får bli medlemmar. 

Om Vårdförbundet

Vårdförbundet är fackförbundet för dig som är yrkesverksam inom vård och omsorg. Fackförbundets rötter sträcker sig bak till 1886 då Svenska Barnmorskeförbundet bildades. Idag består fackförbundet av över hundra tusen barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor. Tillsammans arbetar medlemmarna i Vårdförbundet för ett hållbart yrkesliv och bra villkor.

Fackförbundet är inte politisk bundet, utan bestämmer själva vilka frågor de vill driva fram. Vårdförbundet arbetar för att påverka makthavare till att fatta beslut som gynnar människor inom vård och omsorg. Hela befolkningen gynnas såklart av att de anställdas villkor förbättras eftersom fackförbundet även arbetar för att förbättra patientenrnas upplevelser.

Varför ska jag gå med i Vårdförbundet?

När du är medlem i Vårdförbundet får du ett stabilt stöd och rådgivning. Tyvärr uppstår det ibland tvister på arbetsplatsen som kan vara besvärliga att ta itu med själv. Genom ditt medlemskap har du någon att vända dig till om du skulle hamna i en obekväm situation på din arbetsplats. Genom att gå med i Vårdförbundet bidrar du även till att stärka fackförbundets arbete vilket kan förbättra villkoren för både alla anställda men även för patienter.

Gå till Vårdförbundet

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Vårdförbundet

Vårdförbundet har inga omdömen ännu