Vision

Vision är ett fackförbund som strävar efter att medlemmarna ska uppnå sina visioner. Förbundet är mycket brett och erbjuder medlemskap till yrkesverksamma inom många olika grupper. Du kan bli medlem om du jobbar inom administration, ekonomi, bank, försäkring, kultur, musik, turism, kyrka och religion, miljövård och hälsoskydd, sjukvård och hälsa samt socialt arbete. Månadsavgiften utgörs av 53–294 kronor och i avgiften ingår en inkomstförsäkring. Det innebär att du fortfarande får en inkomst även om du skulle bli arbetslös.

Med sina 170 000 medlemmar är Vision ett av de största fackförbunden i Sverige. Som medlem får du många förmånliga erbjudanden inom många olika kategorier. Bland annat kan du teckna lån och försäkringar till fördelaktiga priser. Dessutom får du tillgång till rådgivning och stöd.

Kort info om Vision

Medlemsavgift

53-294 kr/mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Medlemmar

176000 st

Centralorganisation

TCO

Förmåner
Inkomstförsäkring
Försäkringar
Rådgivning
Kundtjänst

Totalbetyg

4.7 av 5
5.0/5

Som medlem i Visions fackförbund har du flera riktigt gynnsamma förmåner att ta del av, som ger ett mervärde i ditt medlemskap och i hela vardagen. Förmånerna innefattar allt från rabatter på resor och stugbokning till träning och kurser av olika slag. Dessutom får alla medlemmar fina rabatter på böcker, tidningar och olika magasin.

Visions har även en profilbutik där du som medlem kan köpa deras rättvisemärkta, närproducerade och miljövänliga produkter. Fackförbundet samarbetar dessutom med banker för att kunna erbjuda sina medlemmar fina villkor gällande lån och försäkringar.

Förmåner som ingår i Visions medlemsskap

 • Bolån
 • Medlemslån
 • Medlemsrabatter
 • Medlemstidning
4.5/5

Visions inkomstförsäkring hör till marknadens mest fördelaktiga, framför allt för yrkessamma med hög inkomst. Taket för inkomst ligger på 100 000 kronor och ersättningen går upp till 80 % av den tidigare inkomsten. Tidsperioden för utbetalning av ersättning är 160 dagar men önskar du längre tid finns det möjlighet att teckna en tilläggsförsäkring som ger ytterligare 100 dagar. För att ta del av inkomstförsäkringen måste du ha varit fackmedlem i Vision samt försäkrad i ett år innan du blivit utan jobb. 

Grundförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod
100 000 kr/mån Max lön att försäkra 160 dagar Max ersättningsperiod

Med tilläggsförsäkring

Max lön att försäkra Max ersättningsperiod Extrakostnad
100 000 kr/mån Max lön att försäkra 260 dagar Max ersättningsperiod 23-388 kr/mån Extrakostnad
Läs mer om inkomstförsäkringen
4.0/5

Som medlem i Vision har du bland annat lättare att teckna olika försäkringar till bättre villkor och för en billigare slutpeng, tack vare de samarbeten Vision har med Förenade Liv och Folksam. Den tidigare nämnda inkomstförsäkringen ingår automatiskt i medlemskapet.

Alla Visions medlemmar ansluts till förbundets trygghetspaket under de tre första medlemsmånaderna. I detta paket ingår livförsäkring med inkomstkapital, olycksfallsförsäkring samt sjukförsäkring inklusive diagnosförsäkring via Förenade Liv. När de tre månaderna har löpt ut kan du välja att ha kvar försäkringen genom att betala premien.

Hemförsäkring och sakförsäkringar erbjuds via Folksam. Båda försäkringarna är helt premiefria om du skulle bli utan arbete under lång tid. Andra försäkringar med gynnsamma villkor som medlem i Vision är bland annat barn- och gravidförsäkring, seniorförsäkring och företagsförsäkring. 

Försäkringar som ingår i Visions medlemsskap

-

Försäkringar med rabatterat pris

 • Barnförsäkring
 • Diagnosförsäkring
 • Grupplivförsäkring
 • Livförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring
 • Tjänstegrupplivförsäkring
5.0/5

Vision erbjuder stöd för medlemmar med allt från juridisk rådgivning, pensionsrådgivning och personlig rådgivning till karriärtjänster som coachning, CV-granskning och kompetensutvecklande aktiviteter. Du kan ringa Vision för vägledning och personligt samtalsstöd, vilket är helt sekretessbelagt. Det kan gälla relationer, mobbning och missbruk, men även ekonomiska bekymmer inom såväl jobb som privatliv.

Vision erbjuder även rättshjälp om du skulle hamna i tvist eller oenighet med en arbetsgivare. Genom Visions mentornätverk möter du nya kontakter med samma eller andra typer av erfarenheter som dig själv, vilket kan vara till stor fördel i den personliga utvecklingen.

Rådgivning som ingår i Visions medlemsskap

 • Juridiskt stöd
 • Karriärstjänster
 • Pensionsrådgivning
 • Personlig rådgivning
5.0/5

Visions support har generösa öppettider och är oerhört professionell. Du får ett personligt bemötande av såväl ombud som rådgivare. Du kan både ringa, mejla och chatta med Vision Direkt mellan 08:00 och 20:00 (09:00 och 15:00 för chatt) alla vardagar. Där får du facklig rådgivning om allt från anställningsvillkor och lön till rättigheter och medlemsförmåner.

Förbundet är även aktivt på alla sociala medier, där du bland annat kan följa branschnyheter och uppdatera dig om vad som händer inom förbundet.

För att bli medlem hos Vision kan du vara tjänsteman inom kommun, landsting/region, privat sektor och kyrkan. Här finns det även plats för dig som studerar.

Om Vision

Vision är fackförbundet för dig som leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, landsting, regioner, privata företag eller kyrkan. Förbundet har cirka 180 000 medlemmar vilket gör Vision till ett av Sveriges största. Medlemmarna arbetar i många olika yrkesgrupper, cirka 4 000. Av alla medlemmar är det ungefär 60 000 som arbetar som akademiker.

Visions storlek gör att de har mest att säga till om när det kommer till förhandlingar som rör lön och arbetsvillkor. Vision arbetar för att skapa ett hållbart, jämställt, givande och framgångsrikt arbetsliv där man som arbetare värderas utifrån sina prestationer. Förbundet vill skapa ett arbetsliv där arbetarna behandlas på lika villkor och där man tar till vara på alla arbetares fulla potential.

Varför ska jag gå med i Vision?

Vision finns på de flesta arbetsplatser och därför får du genom ett medlemskap nära till ditt fackförbund. Om du vill förändra något på din arbetsplats kan du vända dig till ditt fackförbund för att få råd och stöd. Genom ditt medlemskap bidrar du även till att stärka det fackliga arbetet så att villkor och arbetsmiljö kan förbättras för dig och alla andra medlemmar i Vision.

Gå till Vision

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Vision

Vision har inga omdömen ännu