3 fackförbund att välja på som ux-designer

Som ux-designer har du möjlighet att bli medlem i något av fackförbunden i listan ovanför. Just nu finns det 3 fackförbund som organiserar yrket ux-designer.

De flesta fackförbund kräver att du arbetar som ux-designer för att bli medlem. I vissa fackförbund kan du också bli medlem om du studerar en utbildning som är relevant för att jobba som ux-designer i framtiden, eller har en utbildning sedan tidigare som uppfyller fackförbundets krav.

De fackförbund som visas i tabellen är förslag på vad som kan passa för dig som ux-designer. Du bör dock alltid titta närmare på om du uppfyller fackförbundets specifika krav och kontakta fackförbundet i fråga om du är osäker på om du kan bli medlem.

Så väljer du rätt fack för ux-designer

Genom att klicka på fackförbunden i tabellen ovan kan du läsa mer om vad varje fackförbund erbjuder dig som ux-designer. Där kan du också se vilka förmåner som fackförbundet erbjuder och omdömen från andra medlemmar.

Ett annat tips för att välja fackförbund är att fråga andra som jobbar som ux-designer. De har säkert erfarenheter som kan hjälpa dig i ditt eget val.