Ingår några försäkringar hos Polisförbundet?
Vilka förmåner får jag som medlem i Polisförbundet?
Vilken avgift har Polisförbundet?
Har Polisförbundet en a-kassa?
Har Polisförbundet någon inkomstförsäkring?

Polisförbundets förmåner

Medlemmar i polisförbundet får 10–20 procent rabatt på privata resor till utvalda hotellkedjor och kryssningsfartyg. Det ingår också rabatterbjudanden på en hel del butiker och upplevelser.

Polisförbundet samarbetar med Danske bank och SEB. Som medlem har du på så sätt möjlighet att teckna förmånliga lån och bolån med låga räntor. Poliser som har hamnat i svåra situationer kan söka bidrag från de stiftelser och fonder som Polisförbundet förvaltar.

I Polistidningen som skickas ut till medlemmar kan du läsa om ansvarsnämndens beslut, nyheter, insändare samt annonser om bland annat bostäder till uthyrning. Du kan också gå gratis fackliga utbildningar via ditt fackförbund.

Exempel på förmåner som ingår

 • Förmånliga bolån och medlemslån
 • Medlemstidning
 • Stiftelser och fonder

Exempel på rabatter som erbjuds

 • Reserabatter
 • Upplevelserabatter

Polisförbundets inkomstförsäkring

Polisförbundet erbjuder ingen inkomstförsäkring. För att få arbetslöshetsersättning utöver a-kassan behöver du därför teckna en inkomstförsäkring direkt hos ett försäkringsbolag.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån

Polisförbundets övriga försäkringar

För medlemsavgiften får du en sjukförsäkring och olycksfallsförsäkring som båda gäller dygnet runt, både i arbetet och på fritiden. Du och dina medförsäkrade kan också teckna sakförsäkringar och utökade personförsäkringar via Polisförbundet Försäkring, som fungerar som en mellanhand till försäkringsbolagen.

Däremot anger Polisförbundet ingen särskild rabatt på hemförsäkring eller de person- och sakförsäkringar som inte ingår i avgiften för medlemsskapet.

Försäkringar som ingår

 • Sjukförsäkring
 • Olycksfallsförsäkring

Polisförbundets rådgivning

Som medlem i Polisförbundet kan du låta facket sköta din löneförhandling åt dig. Polisförbundet erbjuder också, liksom de flesta andra fackförbund, juridisk rådgivning i arbetsrättsliga frågor. Dessutom kan du ansöka om något som kallas för rättshjälp, nämligen ersättning från förbundet om du anmäls för ett brott i samband med din tjänst som polis.

Du har också möjlighet till pensionsrådgivning genom Polisförbundets samarbetspartner Lifeplan, en tjänst som hjälper dig att planera din pension. Kollektivavtal och löneavtal för polisyrket finns att hitta på Polisförbundets hemsida.

Exempel på rådgivning som ingår

 • Juridisk rådgivning
 • Rättshjälp
 • Löneförhandling
 • Pensionsrådgivning

Polisförbundets studenterbjudande

Som studerandemedlem i Polisförbundet betalar du bara 300 kronor i medlemsavgift för hela din studietid. Du behöver inte heller betala någon extra avgift till din förbundsregion. Du får då tillgång till de ordinarie förmåner som inte kräver att du är yrkesverksam polis.

Via Polisförbundet Försäkring kan studerandemedlemmar teckna en särskild studenthemförsäkring.

Exempel på erbjudanden som ingår

 • Billigare medlemsavgift
 • Möjlighet att teckna studenthemförsäkring

Kort om Polisförbundet

Svenska Polisförbundet bildades 1903 är det fackförbund som organiserar de allra flesta yrkesverksamma poliserna i Sverige. I nuläget har förbundet 21 000 aktiva medlemmar, inklusive studenter och polisaspiranter.

Polisförbundet är ett partipolitiskt obundet fackförbund som låter medlemmarna styra vilka frågor facket ska arbeta med. Förutom att förbättra förutsättningarna för polisernas arbetsliv och förhandla fram bra arbetsvillkor för poliser arbetar de också med att informera samhället om hur polisers vardag ser ut.

Omdömen om Polisförbundets fackförbund

Skriv omdöme
Polisförbundet har inga omdömen än. Om du har någon erfarenhet av Polisförbundet att dela med dig, skriv gärna ett omdöme.
Evelina Grenehed
Evelina Grenehed Skribent