Fastighetsanställdas Förbund

Fastighetsanställdas förbund är fackförbundet för yrkesverksamma inom fastighet, installation och skötsel. Förbundet har ett nära samarbete med Socialdemokraterna och består av fler än 30 000 medlemmar. Som medlem omfattas du automatiskt av hemförsäkring, olycksfallsförsäkring och barngruppslivsförsäkring. Inkomstförsäkring erbjuds tyvärr inte.

Du kan ta del av ett par olika förmåner och erbjudanden såsom medlemsrabatter, förmånliga lån, öppna möten och en gratis medlemstidning. Många medlemmar saknar dock ett utbud av verkligt fördelaktiga förmåner samt inkomstförsäkring och menar att detta är en brist hos förbundet.

Den välfungerande supporten är öppen alla vardagar och Fastighetsanställdas förbund tillhandahåller även en Facebook-sida där medlemmar kan ta del av varandras kommentarer, frågor och svar samt aktuella nyheter.

Kort info om Fastighetsanställdas Förbund

Medlemsavgift

150-605 kr/mån

Inkomstförsäkring

Ingår ej

Medlemmar

30000 st

Centralorganisation

LO

Förmåner
Inkomstförsäkring
Försäkringar
Rådgivning
Kundtjänst

Totalbetyg

2.3 av 5
3.5/5

Som medlem hos Fastighetsanställdas Förbund har du tillgång till en del bra förmåner anställda, men du saknar samtidigt en del viktiga. De har till exempel medlemsrabatter, men inte särskilt många som du verkligen har nytta av. Däremot står deras möten och studier öppna för alla och de har även en tidning för sina medlemmar. För den som vill låna pengar kan Fastighetsanställdas Förbund hjälpa till med ett mer förmånligt lån hos Nordea. 

Förmåner som ingår i Fastighetsanställdas Förbunds medlemsskap

 • Bolån
 • Medlemslån
 • Medlemsrabatter
 • Medlemstidning
0.0/5
Fastighetsanställdas Förbund erbjuder inga förmåner och får därför betyget 0.
4.0/5

Alla medlemmar i Fastighetsanställdas Förbund erbjuds person- och sakförsäkringar som är mer än godkända. Alla bör ha en hemförsäkring och en bra sådan ingår för dig som är medlem i förbundet. Även om du är försäkrad när du arbetar är det inte säkert att du är det på fritiden. Som medlem i Fastighetsanställdas Förbund har du dock en olycksfallsförsäkring som gäller även under din fritid. Till övriga försäkringar finns även barngrupplivsförsäkringen som gäller till fram det år ditt barn fyller 18 år. Förutom dina egna barn täcker den även din partners barn om de bor hos er.

Försäkringar som ingår i Fastighetsanställdas Förbunds medlemsskap

 • Barnförsäkring
 • Gravidförsäkring
 • Grupplivförsäkring

Försäkringar med rabatterat pris

 • Olycksfallsförsäkring
0.0/5
Fastighetsanställdas Förbund erbjuder inga förmåner och får därför betyget 0.

Rådgivning som ingår i Fastighetsanställdas Förbunds medlemsskap

 • Juridiskt stöd
 • Karriärstjänster
 • Pensionsrådgivning
 • Personlig rådgivning
4.0/5

Fastighetsanställdas Förbund har en väl fungerande support. Oavsett vad du har för medlemsärende kan du kontakta ditt regionkontor. Öppettiderna är mellan måndag-torsdag klockan 08:00-16:30, samt på fredagar klockan 08:00-15:30. Kontoren har lunchstängt mellan 11:30-12:30. Det är lätt att klicka sig fram på hemsidan för att ta reda på mer information om olika områden. Om du inte hinner ringa förbundet under öppettiderna finns även möjligheten att e-posta ditt regionkontor. Fastighetsanställdas Förbund har också en Facebook-sida där nyheter publiceras och medlemmarna kan kommentera.

Har du ett yrke som innefattar fastighet, skötsel och installation får du bli medlem i Fastigehetsanställdas förbund. Det innefattar yrkestitlar som till exempel områdes- och fastighetsskötare, fönsterputsare och städare.

Om Fastighetsanställdas förbund

Fastighetsanställdas förbund är fackförbundet för dig som arbetar med fastighet, installation och skötsel. Fackförbundet består av cirka 30 000 medlemmar och stöttepelaren för Fastighetsanställdas förbund vilar på en demokratisk värdegrund. Detta betyder kort och gott att medlemmarnas åsikter är det viktiga för fackförbundet och det är även medlemmarnas frågor och åsikter som är i fokus för verksamheten. Om du blir medlem kan du göra din röst hörd. Det är nämligen medlemmarnas talan som blir hörda med hjälp av de 900 förtroendevalda medlemmarna.

Fastighetsanställdas förbund är verksamt genom ett politiskt samarbete med Socialdemokraterna. Fackförbundet är indelat i olika organisatoriska enheter vilket ger fler möjligheter för medlemmarna att mötas. De 121 avdelningar är grunden för demokratin i organisationen. Avdelningarna skickar ombud till förbundsmötet som hålls varje år och där fastställs verksamhetsplaner. I alla beslutande instanser är det alltid en majoritet av yrkesverksamma medlemmar som har kunskap om hur arbetsförhållandena faktiskt är.

Varför ska jag gå med i Fastighetsanställdas förbund?

Det finns många fördelar med att vara medlem i Fastighetsanställdas förbund. Det viktigaste med medlemskapet är att du får större möjlighet att göra din röst hörd och du bidrar till att förbättra förhållanden för alla verksamma inom branschen. Fackförbundet kan även hjälpa dig på din arbetsplats, när du exempelvis behöver förhandla fram bättre avtal med din arbetsgivare som vid löneförhandlingar.

Gå till Fastighetsanställdas Förbund

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@fackforbund.com
Skriv ett omdöme

Omdömen om Fastighetsanställdas Förbund

Fastighetsanställdas Förbund har inga omdömen ännu