Hur blir jag medlem i Reservofficerarna?
Har Reservofficerarna någon a-kassa?
Vad är medlemsavgiften för Reservofficerarna?
Vilka förmåner kan jag få som medlem i Reservofficerarna?
Har Reservofficeren en inkomstförsäkring?

Reservofficerarnas förmåner

Alla medlemmar får tidningen Reservofficeren som en förmån. Där kan du bland annat läsa om andra reservofficerares vardag i deras anställning.

Du kan också teckna billiga bolån och ta del av andra medlemserbjudanden hos Danske Bank. Även SEB har ett förmånligt låneerbjudande för Reservofficerarnas medlemmar.

I övrigt framgår dock inga förmåner som du har genom förbundet. Det är alltså framför allt det fackliga stödet som du får genom att gå med.

Exempel på förmåner som ingår

  • Förmånliga bolån och medlemslån
  • Medlemstidning

Reservofficerarnas inkomstförsäkring

Reservofficerarna erbjuder ingen inkomstförsäkring. Dock kan du gå med i Akademikernas a-kassa, eftersom förbundet ingår i Saco.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån

Reservofficerarnas övriga försäkringar

Reservofficerarna erbjuder inga medlemsförsäkringar.

Reservofficerarnas rådgivning

Du kan vända dig till Reservofficerarna för att få stöd och rådgivning om din tjänst som reservofficer. Förbundet fungerar också som en intresseorganisation där reservofficerare kan påverka vilka frågor förbundet ska driva.

Reservofficerarna kan även företräda dig i fackliga ärenden mot Försvarsmakten. Däremot kan du inte få hjälp i fackliga ärenden mot en civil arbetsgivare, om du har ett arbete på sidan av din militära tjänst.

Ditt medlemskap har du via någon av två intresseföreningar inom Reservofficerarna. Jobbar du i armén, flygvapnet eller amfibiekåren ska du bli medlem i Sverof. Är du reservofficer i marinen eller flottan ska du gå med i SFRO. Det är via deras lokalavdelningar eller kretsar som du får den lokala kontakten med ditt fackförbund.

Exempel på rådgivning som ingår

  • Fackligt stöd och rådgivning

Reservofficerarnas studenterbjudande

För kadetter, det vill säga studenter vid officersförbundet, är medlemskapet gratis. I övrigt finns det inga särskilda studenterbjudanden hos Reservofficerarna.

Exempel på erbjudanden som ingår

  • Gratis medlemskap för kadetter

Kort om Reservofficerarna

Reservofficerarna är ett fackförbund som är anslutna till Saco, Offentliganställdas Förhandlingsråd och flera organisationer inom reservofficerars område. Du blir medlem i förbundet genom att gå med i någon av intresseorganisationerna SVEROF eller SFRO.

Omdömen om Reservofficerarnas fackförbund

Skriv omdöme
Reservofficerarna har inga omdömen än. Om du har någon erfarenhet av Reservofficerarna att dela med dig, skriv gärna ett omdöme.
Evelina Grenehed
Evelina Grenehed Skribent