Reservofficerarna

Reservofficerarna är ett fackförbund som är anslutna till Saco, Offentliganställdas Förhandlingsråd och flera organisationer inom reservofficerares område. Du blir medlem i förbundet genom att gå med i någon av intresseorganisationerna Sverof eller SFRO.

Vanliga frågor om Reservofficerarna

Hur blir jag medlem i Reservofficerarna?
Du blir medlem i Reservofficerarna genom att gå med i någon av medlemsförbunden Sveriges Reservofficerare (Sverof) eller Svenska Flottans Reservofficersförbund (SFRO), beroende på om du jobbar i marinen eller inte. Då får du tillgång till Reservofficerarnas medlemsförmåner.
Har Reservofficerarna någon a-kassa?
Som medlem i Reservofficerarna kan du gå med i Akademikernas a-kassa.
Vad är medlemsavgiften för Reservofficerarna?
Medlemsavgiften ligger på 400 kronor. Är du kadett är det gratis att vara med i förbundet, och pensionärer betalar en lägre avgift.
Vilka förmåner kan jag få som medlem i Reservofficerarna?
Den största förmånen med att vara med i Reservofficerarna är att du får hjälp och stöd i ditt arbetsliv. Några exempel på andra förmåner är tidningen Reservofficeren samt förmånliga lån från Swedbank och Danske Bank.
Har Reservofficeren en inkomstförsäkring?
Nej, det verkar inte som att Reservofficeren har en inkomstförsäkring. Vill du försäkra din inkomst kan du teckna försäkring hos till exempel Accept eller Jobbgarant, som är privata inkomstförsäkringar som inte är anslutna till något fackförbund.

Reservofficerarnas förmåner

Alla medlemmar får tidningen Reservofficeren som en förmån. Där kan du bland annat läsa om andra reservofficerares vardag i deras anställning.

Du kan också teckna billiga bolån och ta del av andra medlemserbjudanden hos Danske Bank. Även Swedbank har ett förmånligt låneerbjudande för Reservofficerarnas medlemmar.

I övrigt framgår dock inga förmåner som du har genom förbundet. Däremot kan de två intresseförbunden Sveriges Reservofficerare och Svenska Flottans Reservofficersförbund erbjuda olika medlemsförmåner för sina medlemmar.

Exempel på förmåner som ingår

  • Förmånliga bolån och medlemslån
  • Medlemstidning
Läs mer om Reservofficerarnas förmåner

Reservofficerarnas inkomstförsäkring

Reservofficerarna erbjuder ingen inkomstförsäkring. Dock kan du gå med i Akademikernas a-kassa, eftersom förbundet ingår i Saco.

Reservofficerarnas övriga försäkringar

Reservofficerarna erbjuder inga medlemsförsäkringar.

Läs mer om Reservofficerarnas övriga försäkringar

Reservofficerarnas rådgivning

Du kan vända dig till Reservofficerarna för att få stöd och rådgivning om din tjänst som reservofficer. Förbundet fungerar också som en intresseorganisation där reservofficerare kan påverka vilka frågor förbundet ska driva.

Reservofficerarna kan även företräda dig i fackliga ärenden mot Försvarsmakten. Däremot kan du inte få hjälp i fackliga ärenden mot en civil arbetsgivare, om du har ett arbete på sidan av din militära tjänst.

Ditt medlemskap har du via någon av två intresseföreningar inom Reservofficerarna. Jobbar du i armén, flygvapnet eller amfibiekåren ska du bli medlem i Sverof. Är du reservofficer i marinen eller flottan ska du gå med i SFRO. Det är via deras lokalavdelningar eller kretsar som du får den lokala kontakten med ditt fackförbund.

Exempel på rådgivning som ingår

  • Fackligt stöd och rådgivning
Läs mer om Reservofficerarnas rådgivning

Reservofficerarnas studenterbjudande

För kadetter, det vill säga studenter vid en officersutbildning, är medlemskapet gratis. I övrigt finns det inga särskilda studenterbjudanden hos Reservofficerarna.

Exempel på erbjudanden som ingår

  • Gratis medlemskap för kadetter
Läs mer om Reservofficerarnas studenterbjudande

För mer information om Reservofficerarna