Integritetspolicy

Fackförbund.com arbetar för att i största möjliga mån respektera användarnas integritet och säkerhet. Det innebär att information och personliga uppgifter enbart nyttjas i syfte av sajtförbättring och användarvänlighet. Personlig information kan exempelvis användas för att besvara frågor eller synpunkter, dock enbart när du själv aktivt lämnat ut dem, så som genom kontaktformulär eller kommentarsfält på sajten.
Comparico AB (org. nr. 556851 – 2312) äger och driver Fackförbund.com. Detta innebär att Comparico AB har ett fullständigt ansvar för att personuppgifter, samt registrering och behandling av dessa, följer personuppgiftslagen. 

Vad innebär personuppgifter?

Personuppgifter avser all sorts information eller upplysning som kan kopplas till en nu levande individ. Namn, postadress och personnummer är alla exempel på detta. En e-postadress kan också räknas som en personlig uppgift om den går att härleda till en fysisk person. Likaså olika former av elektroniska identiteter, såsom cookies och IP-adresser, kan falla under begreppet personuppgift om det innebär att en människa går att spåra och identifiera. 

Ingen aktiv registrering av personuppgifter

Fackförbund.com samlar varken aktivt in eller registrerar dina privata uppgifter. Den enda personliga information som synliggörs är den du själv delar med dig av på sajten. Genom kontaktformulär och kommentarsfält, eller allmänna frågor och feedback, samtycker du till att vi hanterar din personliga information. Dock behöver du inte lämna fler uppgifter än vad som krävs. Vi behandlar alla inkommande synpunkter och frågor utan krav på ingående, personlig information.

Anonym användardata på Fackförbund.com

För att registrera användardata, använder vi oss av webbanalysverktyget Google Analytics. Denna tjänst lagrar och presenterar information kring hur sajtens besökare nyttjar sidan. Detta är användbara uppgifter med syfte att förbättra surfupplevelsen. Bland annat delger Google Analytics geografiska positioner på besökarna, teknisk information kring deras enheter, samt besöksbeteende när de använder sajten. Analyserna sker anonymt och kan inte spåras till enskilda personer; därav berörs inte heller denna information av personuppgiftslagen. De webbanalyser som görs kan delas in i följande kategorier:
  • Geografisk position: Besökarnas geografiska position lokaliseras via datorns IP-adress. Att få en översikt om var användarna befinner sig, kan vara hjälpsam information vid exempelvis tjänsteutveckling och annonsering.
  • Tekniska uppgifter: Teknisk information innefattar exempelvis den enhet, webbläsare och operativsystem som används vid besöket. Även IP-adresser synliggörs ifall besökarens dator tillåter det. Detta kan vara användbart när sajten utvecklas och anpassas efter olika enheter, som surfplatta och mobiltelefon.
  • Användarbeteende: Genom att se hur användarna nyttjar sajten, exempelvis vilka sidor som besöks och hur länge besöket varar, delges information och statistik som hjälper oss att skapa en mer användarvänlig upplevelse för besökarna.
Fackförbund.com använder sig av cookies i syfte att förbättra sajtens användarvänlighet. Det kan exempelvis handla om sparade inställningar, fält och formulär, som vid nästa besök kommer att vara förinställda. På så vis förenklas användningen. Läs mer om cookies och hur de används i vår cookie-policy
Fackförbund.com nyttjar också Hotjar, en webbanalystjänst som levererar statistik och information kring besökarnas aktivitet på sajten. Uppgifterna som delges är anonyma, vilket innebär att samtliga personuppgifter som lämnas är dolda. 

Användarinformation och data hanteras säkert 

Vi delar aldrig användarinformation och personuppgifter till tredje part. Inte heller sparar vi dem längre än behövligt. Om misstankar skulle dyka upp kring brustna säkerhetsrutiner agerar vi omedelbart för att åtgärda problemet och trygga dina uppgifter. 

Rättigheter att ändra eller radera personlig information

Som användare har du rätt att såväl korrigera, radera eller blockera dina personliga uppgifter. Detta sker smidigast genom vårt kontaktformulär. Förändringar eller en önskan om att radera uppgifter genomförs naturligtvis utan kostnad. Du har även möjlighet att spärra all datainsamling som genomförs av Google Analytics. Detta kan göras på ett flertal olika vis, men det enklaste är att använda sig av ett webbläsartillägg, kallat Google Analytics Opt-Out

Marknadsföring och annonsering på Fackförbund.com

Den marknadsföring och annonsering som görs på Fackförbund.com, sker genom direktsamarbeten eller genom affiliatemarknadsföring. Det sistnämnda sker genom särskilda affiliateprogram, skapade av Adtraction Marketing AB, Adservice Scandinavia AB, Adrecord AB samt TradeDoubler Sweden AB.
Hjälpte den här sidan dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka