Arbetsmarknad

Möjligheten till att förenkla sitt arbete vill nog de flesta ha. Idag finns hjälpen i form av olika appar som gör arbetet både lättare och effektivare.

Många är tillbaka på arbetsplatsen efter en härlig sommarsemester. Den första tiden på jobbet kan många gånger vara tuff. Man har inte kommit upp i tempo och allt känns slitigt. Men det finns hjälp i form av appar som gör jobbet både enklare och effektivare. Samtliga appar finns till både iOS och Android.

Här är fyra appar som gör ditt arbete lättare.

Be Focused – Focus Timer hjälper dig med koncentrationen

Syftet med appen Be Focused – Focus Timer är att få dig att koncentrera dig bättre. Du ställer en timer på exempelvis 25 minuter då du jobbar stenhårt. Därefter tar du fem minuters paus innan du börjar om igen.

Tanken är att du ska kunna jobba fokuserat med en sak i taget och den korta pausen ska få din hjärna att återhämta sig ofta.

Sortera sommarens mejlskörd med Timyo Email

Efter en lång semester är det många som kommer tillbaka till jobbet med en överfull mejlkorg. Att besvara dessa på en och samma dag kan många gånger vara en omöjlighet. Med hjälp av Timyo Email kan du sortera mejlen efter när du ska besvara dem.

Du kan även skicka egna mejl där du lägger in en notering när du senast behöver få svar.

Google Keep hjälper dig att sortera dina arbetsuppgifter

Har du ett hektiskt jobb där du måste ha många bollar i luften samtidigt kan Google Keep vara till stor hjälp. I appen finns en mängd etiketter, möjligheter att få påminnelser samt skriva listor.

Listorna du skriver kan du sedan dela med dig i flera olika kanaler. Med Google Keep behöver du inte längre oroa dig över att glömma några viktiga möten eller deadlines.

Släpp stressen med meditationsappen Headspace

Appen Headspace lämpar sig perfekt för arbetsplatsen och hjälper dig att släppa stress. I gratisappen kan du ta del av en nybörjarkurs på tio dagar innehållandes flera enkla meditationspass.

Ta en kort paus från arbetet och meditera. Få jobbstressen att försvinna och lär dig att varva ned. Mår du bra på jobbet kommer du med största sannolikhet även att prestera bättre.