närbild på ett BRA-flygplanBRA säger upp personal på grund av arbetsbrist när jetplanen byts ut

Avtal

Efter att ha varslat hundratals anställda meddelar flygbolaget BRA att de kommer att hyra in bemanningspersonal. Denna genväg gör att BRA kan ha samma produktion som tidigare men med billigare arbetskraft. Både facket och Svensk pilotförening anklagar nu BRA för avtalsdumpning, skriver Kollega.

Flygbolaget BRA bestämde i våras att de skulle avveckla sin koncern som flyger jetplan. Orsaken var att bolaget skulle fasa ut de gamla flygplanen, och därmed skulle det råda arbetsbrist.

I samband med detta varslades 361 personer om uppsägning, och 161 av dessa var kabinanställda. Efter detta räddade kabinklubben 50 av tjänsterna, som blir förflyttade till ett annat bolag efter årsskiftet.

Nyligen meddelade BRA att de kommer att hyra in jetplan från ett tyskt företag, som heter WDL Aviation. Personalen kommer det tyska företaget att hyra in från ett svenskt bemanningsföretag.

BRA går runt anställningsskyddet och dumpar villkoren

Man kan alltså se det som att BRA byter ut sina anställda mot inhyrd personal, utan att egentligen skära ner på sin produktion. Detta är att gå runt lagen om anställningsskydd, vilket upprör både facket och uppsagda piloter. I praktiken finns det ju alltså ingen arbetsbrist, som är bakgrunden till uppsägningarna.

– Det är en ren avtalsdumpning på marknaden de håller på med, säger Lars Petersson från Svensk pilotförening.

Varslad personal mår dåligt över beskedet

Den varslade personalen fick beskedet i april, och kommer att sluta i mars 2020. De har alltså arbetat i ett års tid sedan de fick nyheterna om uppsägningen.

Therese Arroyo är ordförande för BRA:s Unionenklubb och har jobbat för flygbolaget i 23 år. Hon berättar att förutsättningarna gör att personalen mår väldigt dåligt. Många har arbetat mycket länge i företaget, vissa i upp till 30 år.

Ekonomiska problem är orsak till personalbytet

Neddragningarna görs för att spara pengar, eftersom BRA har problem med sin ekonomi. Den svaga kronan, bränslepriserna och fenomenet flygskam är några av sakerna som påverkar flygbolagets situation.

Bytet av jetplanen har det funnits planer på i tio års tid. Men Therese Arroyo tycker att det är oförståeligt varför också personalen behöver bytas ut. 

– Man kommer att bedriva exakt samma produktion som tidigare men med en annan aktör som är billigare. Målet är att dumpa villkoren, säger Therese Arroyo.