Undersökningar

Enligt en rapport som publicerades nyligen är svenskar orolig för att förlora sin inkomst. Samtidigt tecknar väldigt få försäkringar för sitt liv och sin inkomst. Den som är medlem i ett fackförbund kan dock ha vissa grundförsäkringar inkluderat i sitt medlemskap. För den som är orolig för sin inkomst kan det även vara klokt att kolla inkomstförsäkringar och a-kassor som du kan gå med i. Även där kan du ha vissa fördelar om du är medlem i ett fackförbund. 

Svenskarna är oroliga men inte försäkrade 

Rapporten som gavs ut av Nordea visade bland annat att hälften av de undersökta var oroliga för sin inkomst. I samma grupp var 26% försäkrade genom en inkomstförsäkring. Det verkar med andra ord som att många svenskar är oroliga för framtiden, men att få är medvetna om att de kan försäkra sig mot arbetslöshet. 

Tips! För den som är medlem i ett fackförbund finns det ibland möjlighet till bättre villkor på dina försäkringar. 

För den som är medlem i ett fackförbund kan det finns både a-kassor och inkomstförsäkringar som ingår eller är rabatterade i medlemskapet. Även för den som inte är medlem i ett fackförbund kan självklart teckna dessa försäkringar, men du riskerar då att betala en högre premie. För att undvika detta kan du redan idag ansluta dig till ett fackförbund. Eftersom det finns flera att välja på kan det vara klokt att jämföra fackförbund innan. Genom att göra det hittar du det fackförbund som passar dig bäst. 

Använd ditt medlemskap i ett fackförbund 

För dig som funderar på att försäkra din inkomst gäller det att utnyttja ditt medlemskap i ett fackförbund. Då kan du få rabatter och erbjudanden som du inte hade fått annars. Det kan även ge möjlighet till att diskutera din nuvarande försäkringar och vad du bör tänka på. För dig som inte är medlem kan det löna sig att bli medlem direkt. Du kan även läsa varför just du bör bli medlem i facket. För dig som ska bli medlem i ett fackförbund kan det även vara klokt att kolla vilka försäkringar och liknande de erbjuder och till vilka priser. På det sättet kan du säkerställa att du får de bästa försäkringarna till lägst pris.