Kvinna med gipsad arm skakar hand med en arbetsgivare.Arbetsolyckorna är alldeles för många, det menar Kommunal efter att färska siffror släppts. Förebyggande arbete ser man som lösningen. Foto: Elnur/Shutterstock

Rapporter

Arbetare inom välfärdsyrken löper hög risk att skada sig på jobbet, det rapporterar Kommunalarbetaren som också gjort en undersökning i frågan. Enligt färska siffror är det flera tusen arbetare varje år som råkar ut för en så allvarlig arbetsplatsolycka att de behöver sjukfrånvaro.

Statistik från Arbetsmiljöverket avslöjar att tusentals arbetare inom välfärden är med om en arbetsplatsolycka varje år. Inom Kommunal är det speciellt vissa yrkesgrupper som är värst drabbade.

Ett stort mörkertal 

Håkan Olsson, som arbetar som ställföreträdande generaldirektör på Arbetsmiljöverket, tror att det finns ett stort mörkertal gällande arbetsplatsolyckor. I många fall tror han att olyckor som sker men där ingen skadas helt enkelt inte rapporteras, vilket gör att man kanske missar att förebygga en eventuell fara som i framtiden kan visa sig skada någon.

– Det är förskräckligt att människor ska behöva hamna i situationer som gör att de skadas på sina arbetsplatser, säger Håkan Olsson.

Den största yrkesgruppen utsatta gäller yrken som undersköterskor, personliga assistenter, vårdbiträden och vårdare. Här är det tveklöst flest som skadar sig så pass illa att de behöver sjukfrånvaro.

Antal arbetsolyckor år 2019

YrkesgruppAntal
Undersköterskor, vårdbiträden, personliga assistenter m.fl.6 162
Lokalvårdare och städare1 139
Kock, kokerska och köksbiträden1 106
Barnskötare745
Vaktmästare632
Bussförare och spårvagnsförare448
Siffror från Kommunalarbetaren.

Boten är ett systematiskt arbetsmiljöarbete

Tyvärr finns det i dag ingen enkel lösning som skulle förhindra arbetsplatsolyckor eller ens förebygga dem. I stället handlar det om ett systematiskt arbetsmiljöarbete, menar Håkan Olsson. Som arbetsgivare måste man ta ansvar och göra ett tillbud för varje olycka, hur liten den än må vara.

Det är viktigt, menar han, eftersom det nästa gång kan ske en allvarlig olycka. Samtidigt förklarar Håkan Olsson att det inte är alla som vet vad som ska rapporteras eller hur en riskbedömning ska gå till. Här är arbetsgivaren skyldig att ta reda på vad som gäller.

– Det handlar om att förebygga och riskbedöma vilka situationer som kan uppstå. Nästa del i arbetet är att ha ett fungerande rapporteringssystem om olyckor och tillbud. Detta måste arbetsgivaren lyfta fram, förklarar Håkan Olsson.