Fackförbund

Ungdomsarbetslösheten är i dagsläget ett stort problem i Sverige. Även om arbetslösheten bland unga har minskat något så är den fortfarande relativt hög. I Skåne är exempelvis arbetslösheten bland ungdomar så hög som 15 procent.

Vad många inte vet är att medlemskap i fackförbund kan öka chanserna att få jobb. Medlemskap i fackförbund är kanske inte det mest prioriterade bland arbetslösa men som medlem i ett fackförbund kan faktiskt dina chanser att komma ur arbetslösheten öka. Till exempel så kan du som medlem i ett fackförbund ta del av både CV-granskning och intervjuträning. Vissa fackförbund har även egna platsbanker där du som arbetslös kan söka jobb. Då avgiften för medlemskapet är baserad på din inkomst kommer kostnaden för detta samtidigt bli mycket låg.

Tips! Genom att bli medlem i ett fackförbund så kan du som arbetslös få hjälp att hitta ett jobb. Många fackförbund erbjuder hjälp som ökar chanserna för dig att komma ur arbetslösheten.

Det finns även fackförbund för studenter. Även om du inte kommit ut på arbetsmarknaden kan du genom att bli medlem i ett fackförbund öka dina chanser att få jobb. Genom att vara väl förberedd med ett bra CV kan du som student minimera risken för att bli arbetslös direkt efter dina studier. 

Fackförbund kan hjälpa dig att lyckas din ansökan

Blir du medlem i ett fackförbund så kan du i många fall få ta del av intervjuträning. Med intervjuträning ökar du dina chanser att få jobbet du intervjuas för. Intervjuträning hjälper dig att kunna svara på vanliga frågor rörande exempelvis dina personliga styrkor och svagheter. Fackförbund kan även hjälpa dig genom att granska ditt CV innan du skickar det arbetsplatser. Med CV-granskning så maximerar du dina chanser att få komma på den intervju som fackförbundet hjälp dig att förbereda dig inför.

Fackförbund hjälper dig på din framtida arbetsplats

Fackförbundens huvudsakliga syfte är att hjälpa och stötta anställda på arbetsplatser runt om i landet. Trots att du som arbetslös också kan få hjälp så är det först när du fått ett jobb som de stora fördelarna med ditt medlemskap kommer börja märkas. Väl på arbetsplatsen kan du som medlem få hjälp med att förhandla om din lön, dina semestervillkor och dina arbetsförhållanden. Fackförbundet samlar alla anställdas röster och ökar chanserna att arbetsgivaren faktiskt lyssnar på de önskemål och krav som ställs. Hitta rätt fackförbund för dig och öka dina chanser att både få jobb och trivas på det jobb du får.