5 fackförbund att välja på som telefonist

Som telefonist har du möjlighet att bli medlem i något av fackförbunden i listan ovanför. Just nu finns det 5 fackförbund som organiserar yrket telefonist.

De flesta fackförbund kräver att du arbetar som telefonist för att bli medlem. I vissa fackförbund kan du också bli medlem om du studerar en utbildning som är relevant för att jobba som telefonist i framtiden, eller har en utbildning sedan tidigare som uppfyller fackförbundets krav.

De fackförbund som visas i tabellen är förslag på vad som kan passa för dig som telefonist. Du bör dock alltid titta närmare på om du uppfyller fackförbundets specifika krav och kontakta fackförbundet i fråga om du är osäker på om du kan bli medlem.

Så väljer du rätt fack för telefonist

Genom att klicka på fackförbunden i tabellen ovan kan du läsa mer om vad varje fackförbund erbjuder dig som telefonist. Där kan du också se vilka förmåner som fackförbundet erbjuder och omdömen från andra medlemmar.

Ett annat tips för att välja fackförbund är att fråga andra som jobbar som telefonist. De har säkert erfarenheter som kan hjälpa dig i ditt eget val.