5 fackförbund att välja på som finansanalytiker

Som finansanalytiker har du möjlighet att bli medlem i något av fackförbunden i listan ovanför. Just nu finns det 5 fackförbund som organiserar yrket finansanalytiker.

De flesta fackförbund kräver att du arbetar som finansanalytiker för att bli medlem. I vissa fackförbund kan du också bli medlem om du studerar en utbildning som är relevant för att jobba som finansanalytiker i framtiden, eller har en utbildning sedan tidigare som uppfyller fackförbundets krav.

De fackförbund som visas i tabellen är förslag på vad som kan passa för dig som finansanalytiker. Du bör dock alltid titta närmare på om du uppfyller fackförbundets specifika krav och kontakta fackförbundet i fråga om du är osäker på om du kan bli medlem.

Så väljer du rätt fack för finansanalytiker

Först och främst bör du kolla upp vilket eller vilka fackförbund som har kollektivavtal på din arbetsplats. Kollektivavtal är en förutsättning för att du ska kunna påverka villkoren på arbetsplatsen.

Genom att klicka på fackförbunden i tabellen ovan kan du läsa mer om vad varje fackförbund erbjuder dig som finansanalytiker. Där kan du också se vilka förmåner som fackförbundet erbjuder och omdömen från andra medlemmar.

Ett annat tips för att välja fackförbund är att fråga andra som jobbar som finansanalytiker. De har säkert erfarenheter som kan hjälpa dig i ditt eget val.