2 fackförbund att välja på som biträdande rektor

Som biträdande rektor har du möjlighet att bli medlem i något av fackförbunden i listan ovanför. Just nu finns det 2 fackförbund som organiserar yrket biträdande rektor.

De flesta fackförbund kräver att du arbetar som biträdande rektor för att bli medlem. I vissa fackförbund kan du också bli medlem om du studerar en utbildning som är relevant för att jobba som biträdande rektor i framtiden, eller har en utbildning sedan tidigare som uppfyller fackförbundets krav.

De fackförbund som visas i tabellen är förslag på vad som kan passa för dig som biträdande rektor. Du bör dock alltid titta närmare på om du uppfyller fackförbundets specifika krav och kontakta fackförbundet i fråga om du är osäker på om du kan bli medlem.

Så väljer du rätt fack för biträdande rektor

Först och främst bör du kolla upp vilket eller vilka fackförbund som har kollektivavtal på din arbetsplats. Kollektivavtal är en förutsättning för att du ska kunna påverka villkoren på arbetsplatsen.

Genom att klicka på fackförbunden i tabellen ovan kan du läsa mer om vad varje fackförbund erbjuder dig som biträdande rektor. Där kan du också se vilka förmåner som fackförbundet erbjuder och omdömen från andra medlemmar.

Ett annat tips för att välja fackförbund är att fråga andra som jobbar som biträdande rektor. De har säkert erfarenheter som kan hjälpa dig i ditt eget val.

Skriven av
Helena Darlöf
Helena Darlöf Content writer
Granskad av
Malin Almroth
Malin Almroth Head of Content